THK 98'nci kuruluş yıldönümünü kutlamalarını deprem dolayısıyla iptal etti

Türk Hava Kurumu kuruluşunun 98'nci yıl dönümünü 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem dolayısıyla kutlamama kararı aldı.

THK 98'nci kuruluş yıldönümünü kutlamalarını deprem dolayısıyla iptal etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 Şubat 1925 kurulan ve bu yıl 98’nci kuruluş yıldönümü olan Türk Hava Kurumu
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 2 büyük deprem dolayısıyla tüm kutlama törenleri iptal edildi.
         Cumhuriyetin kuruluşundan 16 ay sonra 16 Şubat 1925’te, Türk Havacılığının büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesi için Türk Milletinin bağımsızlığının ancak göklere hâkimiyeti ile gerçekleştirileceğinin bilinci ile Türk Tayyare Cemiyeti’nin ilk adımı ve temeli olarak kurulan ve bu yıl 98’ncisi kutlanacak olan THK’nın kuruluş yıldönümü kutlamaları Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem dolayısıyla iptal edildi. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 2 büyük deprem dolayısıyla kutlamaların iptal edildiğini belirten THK Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, depremin yarattığı tüm acıları hep birlikte paylaştıklarını söyledi.

Av. Coşkun Molla, “Bu yıl, THK’nun 98’ci kuruluş yıldönümünü kutlamıyoruz. O6 Şubat 2023 tarihinde büyük felaket olarak nitelendirilen, başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere 10 kentte büyük yıkım yaratan 2 büyük deprem nedeniyle ülke olarak hepimiz büyük bir acı ve yas içerisindeyiz. Bu nedenle kurumumuzun 98'nci kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla yapılacak olan tüm törenler Genel Başkanlık ve Türkiye Genelindeki Tüm Şubelerde iptal edilmiştir. THK ailesi olarak çok üzgün olduğumuzu, depremin yarattığı acıları hep birlikte paylaşıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz, yaralılara geçmiş olması dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrasında yaşanan toplumsal dayanışmanın bir parçası olmak, afetzedelere yardım eli uzatmak gayreti ile, çabalarımız sürmektedir. Deprem bölgesine, en anlamlı ve fedakârca yardımlarda bulunan tüm Edirnelilere, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.  

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ