Sağlık firması tıbbi destek için ihracatını durdurdu

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde tıbbi malzeme üretimi yaparak ihracat yapan bir firma deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için ihracata ara verip deprem bölgesi için üretim yapmaya başladı.

Sağlık firması tıbbi destek için ihracatını durdurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde tıbbi malzeme üretimi yaprak ihraç eden bir firma ihracatı durdurup üretimi deprem bölgesi için yapmaya başladı.
                Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm yurtta vatandaşlar tek yürek oldu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firma afetzedeler için ihracatını durdurarak bölge için üretim yapmaya başladı.

Depremden etkilenen vatandaşların  tıbbi malzeme ihtiyaçları gazlı bez, sargı bezi, maske ve bandaj gibi sağlık malzemelerini gönderen Edirne OSB’deki Mediteks Sağlık Hizmetleri firması, afetzedeler için üretimini hızlandırdı.
                Üretilen tıbbi malzemeleri yurt dışı ihracatı durduran firma, depremlerden olumsuz etkilenen 11 il için yeterli sağlık malzemesi tedarikini sağlamak için üretim kapasitesini artırdı.
                Deprem bölgesinin sağlık malzemesi ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten Mediteks Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Abdurrahman Güven, deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için ihracatı durdurup deprem bölgesi için kapasiteyi artırdıklarını söyledi.
                Güven, “Depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şu an üretimimiz o bölgeye yapılıyor. Biz firma olarak bölgeye 1'i bağış olmak üzere 3 tır sağlık malzemesi gönderdik. İnşallah göndermeye devam edeceğiz. Gazlı bez, sargı bezi, elastik ve havlu bandaj, pamuklu ped gibi farklı sağlık malzemelerin üretimini yapıyoruz. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan bizim üretimini yaptığımız tüm malzemeleri gönderdik. Zor günleri birlik beraberlik içerisinde aşacağız. Herkesin gücü yettiği ölçüde bölgenin kalkınması için yardım etmesi gerek." Dedi.
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN