Fırıncıdan örnek davranış

Edirne'de fırın işletmecisi kentte bulunan depremzedelere destek olmak amacıyla örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. İşletmeci ellerinde belgeyle işletmeye gelen depremzedelere ekmeği ücretsiz olarak vermeye başladı.

Fırıncıdan örnek davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın felaketi” olarak nitelenen merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye tek yürek oldu. Deprem bölgesine yönelik başlatılan kampanyaların yanı sıra bazı vatandaşlar kendi imkanlarınca çeşitli uygulamalar gerçekleştiriyor.

Edirne’de fırın işletmecisi depremzedeler için farklı bir uygulama başlattı. İşletmeci ellerinde belgeyle işletmeye gelen depremzedelere ekmeği ücretsiz olarak vermeye başladı.

Tüm yurdu yasa boğan depremlerin ardından afetzedeler farklı illerdeki yakınlarının yanına yerleşmeye başladı. Edirne’ye gelen depremzedeler için çeşitli yardım ve destekler yapılıyor.

Edirne'de 7 yıldır fırıncılık yapan Fuat Koçer depremzedelere destek olmak amacıyla örnek bir uygulama başlattı. Duyarlı esnaf, ellerinde belgeleriyle birlikte işletmesine gelen depremzedelere ekmeği ücretsiz olarak vermeye başladı.

Koçer, babasıyla birlikte depremzede ailelere yardımcı olmak için böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fırıncılığın babasından gelen bir meslek olduğunu dile getiren Koçer, “Ekmek herkes için genel bir ihtiyaç. Böyle bir ihtiyaç olması sebebi ile de deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ekmeği ücretsiz veriyoruz. Depremzede vatandaşların ellerinde belgeleri ile geldikleri sürece nereden gelirseler gelsinler emeklerini ücretsiz şekilde alabilecekler. Lütfen vatandaşlarda bu durumu kötü niyetli olarak kullanmaz” dedi.

Baba oğul ellerinden geldiğince depremzedelere destek olmaya çalıştıklarını belirten Koçer, her şekilde yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Fırıncılık mesleğine 7 sene önce başladığını söyleyen Koçer, meslektaşlarına da aynı uygulamayı yapmaları konusunda çağrıda bulundu ve şunları kaydetti:

“Tek niyetim bu. Ben başlattım gerisi onlarda. Mevlana’nın da dediği gibi mal mülk Allah’ın biz sadece emanetçisiyiz. Buna sahip çıkalım yeter. Onlar da bizim gibi vatan evladı. Onlara olduysa bizim başımıza da gelir. Gün birlik günü hep beraber buna destekçi olalım. Bugünleri beraber atlatalım. Bu insanlara kötü davranmayalım"

Kahramanmaraş’tan gelen depremzede Sebiha Büyükkoz, böyle bir uygulama başlattıkları için işletme sahibine teşekkür etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ