Tercan, 'Sözde Kürdistan'ı kurmak istiyorlar'

Siyasi menfaatleri için her konuda kendilerine çıkacak yolu mubah sayanların siyasette nerelerde olduğunu cümle alemin bildiğini söyleyen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 'CHP Bölücülüğe ve İhanete Çanak Tutuyor' dedi.

Tercan, 'Sözde Kürdistan'ı kurmak istiyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Türkiye Cumhuriyeti'nde Kürt sorunu yoktur. Terör sorunu vardır. Bununda Kürtler ile bir alakası yoktur. Terör sorununu Türk Silahlı kuvvetleri çözer, kandilin kahpe çocukları değil" dedi.

CHP'nin üç amacı olduğunu söyleyen Tercan, bunların Millet İttifakını iktidar yapmak, Sözde 'Kürdistan'ı kurmak, Mavi Vatan projesini tasfiye etmek olduğuna dikkat çekti.

Sert bir dille eleştiride bulunan Tercan, "Selahattin Demirtaş denen katilin ömrünün sonuna dek demir parmaklıklar arkasında kalıp yaptırdıklarının bedelini ödemesi gerekirken, bugün çıkılıyor çok masummuş gibi özgür kalmalı deniyor. Sizin özgür kalmalı dediğiniz bu katilin sülalesi teröristtir.  Bu katilin neresi masum? Millet İttifakı sancılı geçen aday belirleme sürecinden sonra masayı büyütmek, destek istemek için HDP'nin kapısını çaldı. Bölücü örgüt uzantısı parti Kılıçdaroğlu'ndan akla ziyan taleplerde bulundu. Kılıçdaroğlu ise bu taleplere sıcak bakıp kabul etmiştir. İstanbul Belediye Seçimlerinde; HDP İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için aday çıkarmadığında sus pus olan siyaset ergenleri şimdi birden Milliyetçi kesildi. Nöbetçi Türk Milliyetçiliği olmaz ya her an her saniye Milliyetçi Ülkücü olursun ya da böyle sıkıştıkça dönersin" ifadelerine yer verdi.

"Ülkücü CHP’de olmaz"

Ülkücü ve  Türk milliyetçisinin CHP’de olmayacağını belirten Tercan, "Vatan bölünmesin, Bayrak inmesin diyen hiç bir genç kardeşimiz CHP’ye oy vermez, vermeyecektir . HDP'nin PKK'ya terör örgütü demediği tartışılıyor… Atatürk'ün miras bıraktığı CHP'nin başındaki adam terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye "Terör örgütü değildir" diyor. HDP-PKK'nın her şeyi belli. Asıl CHP nasıl bu hale geldi o tartışılmalı. Millet onları siyasetin çöplüğüne atmış, siyasetin tozlu raflarında yerini bulmuştur. CHP’nin akıbeti de er-geç bu olacaktır. CHP’nin derdi Teröristleri sevmek, desteklemek, hapishanelerde ziyaret etmek, teröristlerin cenazelerine katılmak, teröristlerin mezarlarını ziyaret etmek ve çiçek bırakmak. Muhalefet partisi olup muktedir olamayan CHP, her geçen gün kan kaybetmeye devam etmektedir" dedi.

"CHP PKK'yı destekliyor"

CHP'nin, PKK’yı ve onun siyası uzantısı olan HDP’yi desteklediğini aktaran Tercan, "Memleket meselelerini ikinci plana itmek zorunda kalıyor. CHP yıkım projelerini hayat geçirmek için herkesle dans ediyor. CHP, bölücülüğe ve ihanete çanak tutuyor. CHP yönetimi PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye evet; Türkiye’ye hayır demiştir. CHP yönetiminin Atatürk’le hiçbir bağı ve bağlantısı kalmamıştır…  CHP; terör destekçileri, Atatürk ve Türkiye düşmanları tarafından işgal edilmiştir. CHP-HDP-PKK iş birliği tarihe geçmiştir. Cumhur İttifakı’nın da terör örgütü PKK’yı böcek gibi ezmesi tarihe geçmiştir" ifadelerine yer verdi.

Siyaset bir kenara elini vicdanına koyup düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Tercan, "Bu vatan HDP-PKK ve FETÖ ile irtibatlı olduğu malumun ilanı gibi ortada olan. ABD’nin, Batının İngiltere’nin emir kulu olacağı apaçık belli olan. Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edilebilir mi? Artık ortaya çıktı ki… Bu seçim ne Tayyip Erdoğan’ın, ne Devlet Bahçeli’nin ikbal seçimi. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bağımsızlığının, üniter devlet yapısının korunması seçimi" şeklinde açıklamada bulundu.

Cumhur İttifakı'nın sağlam temeller üzerine kurulduğunu aktaran Tercan, "CHP’ye ve Zillet İttifakına verilecek en iyi cevap, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçimlerinde ki, cevap olacaktır. Çünkü bu seçim Cumhur ittifakının zaferi olacak, MHP Edirne’den milletvekili çıkaracak!" dedi.

 

HABER MERKEZİ