İba, 'Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bu mübarek gecenin İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen İba, bin aydan daha hayırlı sayılan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İba, 'Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Nisan Pazartesi akşamı, Teravih Namazı'nın akabinde başlayan ve gecenin geç saatlerine kadar devam eden Kadir Gecesi, dualar ve ibadetlerle idrak ediliyor. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

Mesajında, bu yıl Ramazan ayının diğer yıllara göre farklı olduğunu ve her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bir döneme denk geldiğini belirten Başkan İba, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından kente gelen depremzedelere yardım eli uzatmanın ve bu mübarek Ramazan ayında sofraları onlarla paylaşmanın büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kovid-19 salgını, yangınlar ve deprem gibi doğal afetlerin yaşandığını ve ülkenin kritik zamanlardan geçtiğini vurgulayan Başkan İba, Devlet-Millet el ele vererek bu zorlu sürecin üstesinden geldiklerini belirtti.

Bu zorlu süreçte 7'den 70'e herkesin tek yürek olarak depremzedelere ve deprem bölgelerine destek için canla başla çalıştığını belirten Başkan İba, birlik ve beraberliğin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını aktardı.

Birlik, beraberlik, dayanışma, rahmet ve bereketin ayı olan Ramazan'ın son günlerine yaklaşıldığını hatırlatan Başkan İba, Tutulan oruçlar, yapılan ibadetler ve yardımlarla manevi bir iklimden geçerek idrak edilen Ramazan ayının Kadir Gecesi ile zirveye ulaştığını ve bayram sevinci ile taçlanacağını söyledi.

Bu mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve kardeşliğin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleri olduğuna dikkat çeken Başkan İba, "Bu manevi iklimi fırsat bilerek dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız. Bu vesileyle mübarek Kadir Gecesi'nin İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ