Tercan, 'Cumhur İttifakı Kazanacak, Millet İttifakı Sandığa Gömülecek'

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin açıklamada bulunan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 'Size güven vermeyen kişilere güvenerek yola çıkmayın, inandıklarınızla yola çıkın.. İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, yola inanmışlarla çıkılır, ikna edilenler yola çıktığında ikna edilirler' diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Tercan, 'Cumhur İttifakı Kazanacak, Millet İttifakı Sandığa Gömülecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs'ta halkın milli olanlarla gayri milli olanları ayırt edeceğinin altını çizen Tercan, "Cumhur İttifakı kazanacak, Millet İttifakı sandığa gömülecek…  MHP'yi parçalanmadan menfur emellerine ulaşamayacağını anlayan şer odakları, yüz yıllık oyunlarını sahnelemeye başladılar.. Ülkücüler sadece ama sadece MHP'de olur.. Başka partilerde bulunanlar ancak piyondur! Cumhur İttifakı iktidar olacak, MHP Edirne’den Milletvekili çıkaracak" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklamasının malumun ilanı olduğunu söyleyen MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, "Zira HDP’nin talep ettiği her konuda aynı fikirde olan Kemal Kılıçdaroğlu varken ikinci bir aday çıkarmaları beklenemezdi. Sözde Altılı Masa’nın ve CHP’nin adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun özünde bebek katili Öcalan’a özgürlük isteyen HDP’nin adayı olduğu bugün bir kez daha ayyuka çıkmıştır. HDP ile kapı arkasında koltuk pazarlığı yapan Kılıçdaroğlu zaten kayyum uygulamalarına ve parti kapatmaya karşı olduğunu söyleyerek HDP ile aynı çizgide olduğunu defalarca ispat etmiştir. Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylemekten kaçınmayan, Atatürkçü pozları kesen İP Genel Başkanı Meral Akşener; Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine kökten düşman olan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’yla mı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaksınız? Anayasanın ilk dört maddesine göz diken Ali Babacan, Anadilde eğitim isteyen Ahmet Davutoğlu, terörist Demirtaş’a özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlere  özerklik diyerek bölünmeye kapı aralayan CHP’yle mi Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlayacaksınız ? İP Genel Başkanı’nın sığıntı durumuna düşürüldüğü Zillet Masası’nda Türk milleti yoktur, cumhuriyet yoktur, bağımsızlık ve beraberlik yoktur. Zillet masasında olsa olsa FETÖ ve PKK taleplerine göz kırpma, teröristlere özgürlük vaadi ve Türkiye düşmanlarına umut vardır!" ifadelerine yer verdi.

"Onların ağzıyla konuşuyor, onların hayal dünyasına sesleniyor"

Kılıçdaroğlu'nun terör örgütlerinin ezilmemeleri, ölmemeleri, varlıklarının yok edilmemesi için CHP’yi Türk devleti önüne barikat gibi serdiğini aktaran Tercan, "Onların ağzıyla konuşuyor, onların hayal dünyasına sesleniyor, onların taleplerini kendi ihtiyacı gibi görüyor. Bu seçim; PKK’nın siyasi kanadı HDP’yi iktidara getirme seçimi.. Bu seçim; Terörist Selahattin Demirtaşı cezaevinden çıkarma seçimi.. Bu seçim; Her nerede FETÖ’cü varsa onları aklayıp paklayıp kucaklama seçimi!.. Bu seçim; ABD’ye, AB’ye NATO’ya Ülkeyi teslim etme seçimi… Yerel yönetimler özerkliği sözü veren kim? Cumhuriyet 100 yıllık yıkım süreci ve değiştireceğiz diyen kim? Parti genel merkezinden Türk bayrağını kaldıran danışman kim? Milletimiz sandık önüne geldiğinde koltuk uğruna şehit katilleri ile yaptığınız pazarlığın cevabını verecektir" şeklinde açıklamada bulundu.

Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kararlı mücadelesi, aziz milletin yüksek fedakarlığı ile kurulduğunu vurgulayan Tercan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran irade bugün Cumhur İttifakı’nda vücut bulmuş ve Türk Yüzyılının kapısını Cumhur İttifakı ile aralanmıştır" dedi.

Haber Merkezi

 

 

HABER MERKEZİ