Tercan 'Türk yaşamak bir haysiyet meselesidir'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, sözde '˜Ermeni soykırımı' hakkında basın açıklaması yayımladı. Tercan yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden'nın Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlamayı kendisine siyasi ikbal meselesi olarak edindiğini söyledi.

Tercan 'Türk yaşamak bir haysiyet meselesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı'nın, Türk Milleti'ne iftira atan, Türkiye Cumhuriyeti'ni haksızca itham eden bu girişimler karşısındaki tavrının net olduğunu belirten Tercan, Türkiye'nin Cumhur İttifakı ile güçlendikçe, geleceğe emin adımlarla yürüdükçe, Türk düşmanlarının ayak oyunlarının arttığını  ve iftiraların şiddetlendiğini ifade etti.

'Büyük Türk Milleti, karşısına kurulan şer cephesinin farkındadır'

Büyük Türk Milleti'nin karşısına kurulan şer cephesinin farkında olduğunu söyledi Tercan, 'Bildiğiniz üzere ülkemiz ve bölgemiz, tarihi günlerden geçiyor. Bir yanda sınırlarımızda süren savaşın etkileri devam ederken, diğer yandan sınırlarımız içerisinde de birçok tehlike ile mücadele etmekteyiz. İnanıyorum ki birliğimizi ve mücadele azmimizi koruyarak bu günlerin üstesinden gelecek, aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşacağız. Büyük Türk Milleti, karşısına kurulan şer cephesinin farkındadır. Eminim ki Türkiye Cumhuriyeti'ni yıpratmayı kendilerine adeta vazife edinen, devletimizin beka mücadelesinin karşısında saf tutan, nerede bir Türkiye düşmanı varsa yanında yer alan zillet odakları dün olduğu gibi bugünde Türk milletinin sarsılmaz iradesini karşısında bulacaktır. Cumhur İttifakı ne kadar Türkiye'den ve Türk Milleti'nden yana ise Kılıçdaroğlu ve yancıları da o kadar karşısındadır. Kimlerin ülkesinden ve milletinden yana, kimlerin karşısında olduğunu ortaya çıkarmıştır' dedi.

ABD Başkanı Biden'nın Türkiye'yi soykırım yapmakla suçlamayı kendisine siyasi ikbal meselesi olarak edindiğini dile getiren Tercan, demokrasi dilenen çürük masanın Türkiye'ye karşı kimlerle iş tuttuğunun ortada olduğunu aktardı.

'Türk olmak, Türk kalmak ve Türk yaşamak bir haysiyet meselesidir'

Milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olan ABD'nin Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalktığını söyleyen Tercan, 'Tüm dünyada terör estiren; Irak'ta, Afganistan'da, Vietnam'da milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olan ABD, yüzsüzce Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalkmıştır.  Zillet İttifakı her milli meselede olduğu gibi, bu kez de gerçeklere ve Ülkesine sırt dönerek yabancı başkentlere yaranma arayışındadır. Her meselede kolayca Ermeni olanlar, Yunan olanlar ne hikmetse bir türlü Türk olamamaktadır. Çünkü Türk olmak, Türk kalmak ve Türk yaşamak bir haysiyet meselesidir. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütlerine Pençe-Kilit operasyonları ile darbe üstüne darbe indirirken, bu hain örgütler son çırpınışlarını gerçekleştirmektedir. Köşeye sıkışan terör örgütünün elebaşlarından biri, operasyonların devam etmesi halinde sözde savaşı şehirlere taşıyacaklarını korkakça iddia etmiştir' şeklinde konuştu.

 

Türk Milleti'nin yıllardır teröre karşı dimdik durduğuna dikkat çeken Tercan, Türkiye'yi bölmek isteyen hainlere karşı mücadelede asla taviz verilmediğini ve bundan sonra da verilmeyeceğini dile getirdi.

 

'Karşımızda, yedi düvel var'

                Tüm çabalarının,  Türk Milleti'nin güvenli yarınlara kavuşması ve beka mücadelesinden galip çıkarak ebediyete kadar var olması yönünde olduğunu belirten Tercan, 'Pençe-Kilit Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen teröristlerden 8'nin Ermeni, 5'nin Fransız, 7'sinin ABD'li, 3'nün İngiliz, 2'sinin de Alman olduğu anlaşılmıştır. İşin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yani karşımızda, yedi düvel vardır. Bu çok uluslu tablo tesadüf değildir. Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi hak ettiği huzura ve refaha ulaştırmayı amaçlamaktayız. Milletimiz için tarihi öneme sahip 2023 seçimlerine doğru ilerliyoruz. Cumhur İttifakı olarak, Ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bekası yolunda verdiğimiz mücadeleyi bir adım dahi geri atmadan ileriye taşımaya kararlıyız. Bağımsızlık mücadelemizi hedef alan Türkiye düşmanlarından da onların yerli işbirlikçilerinden de çekinmediğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz kararlı duruşumuzu, inancımızı ve gücümüzü Türk Milletinden alıyoruz' ifadelerine yer verdi.

'Milli iradeden taviz vermeyeceğini biliyoruz'

2023 yılında gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili açıklama yapan Tercan, 'Eminiz ki bu necip millet Cumhur İttifakı'na olan güvenini tazeleyecek ve zillet ittifakını hak ettiği yere, siyasi tarihin utanç sayfaları arasına gömerek iradesini ortaya koyacaktır. Bağımsızlığımız uğruna karşımıza çıkarılan her engeli korkusuzca aşıyor ve Büyük Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu mücadelede en büyük dayanağımız, Türk Milleti'nin feraseti ve bağımsızlığına olan düşkünlüğüdür. Biz Türk Milleti'ne inanıyoruz, Türk Milleti'ne güveniyoruz. Türk Milleti'nin bir kez daha Cumhur İttifakı'nın azimli yürüyüşüne eşlik ederek, milli iradeden taviz vermeyeceğini biliyoruz' dedi.