TEMAD'tan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Bildiş mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti için dönüm noktası olduğunu kaydetti.

TEMAD'tan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan TEMAD İl Başkanı Aydın Bildiş, milletlerin tarihlerinde kalıcı önemli izler bırakan olayları olduğuna dikkat çekti.

19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti adına dönüm noktası olduğunu belirten Bildiş, “Bu tarih milletimizin bağımsızlığına giden yolda attığı büyük bir adım olmasının yanında, bütün dünyaya da yok oldu, bitti sanılan bir milletin milli birlik ve mücadele ruhu ile neler başarabileceğini öğreten önemli bir derstir. ‘Ya istiklal, ya ölüm.’ ruhu ile yola çıkan Mustafa Kemal ve ona inanmış kahramanların o gün Samsun’da yaktıkları bağımsızlık ateşi, kısa zamanda bütün yurdu sarmış, tarihte eşine az rastlanılır bir zaferin kazanılması ile sonuçlanmıştır. Esaret altındaki diğer milletlere de bir umut ve örnek olacak bu zafer, Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılarak bugünün güçlü Türkiye’sinin temellerini atmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bağımsızlıkları ipotek altına alınmış ve millet olma bilincine erişmemiş ulusların yaşadıkları acıların herkes tarafından görüldüğünden bahseden Bildiş, diğer uluslarında 19 Mayıs 1919’da atılan adımları örnek alması gerektiğini aktardı.

Bildiş, 19 Mayıs’ta atılan adımın çok büyük olduğuna vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

“Başka bir milletin himayesini asla kabul etmeyen ve milletin istiklalinin yine milletin azim ve kararı ile kurtulacağına inanıp, sonunda da bunu başaran atalarımızın aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Bizlere emanet kalan bu aziz vatanı ve cumhuriyetimizi koruyacak ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak olanlar gençlerimizdir.  Bundan dolayıdır ki, bu önemli gün gençlerimize bayram olarak hediye edilmiştir.”

TEMAD Edirne İl Başkanılığı’nın tüm üyeleri adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bildiş, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi 

HABER MERKEZİ