Tercan, '19 Mayıs Türklüğün Yeniden Dirilişinin Sembolüdür'

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Tercan,  19 Mayıs'ın, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu aktardı.

Tercan, '19 Mayıs Türklüğün Yeniden Dirilişinin Sembolüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yeniden silkinişinin  ve ayağa kalkışının ilk kilometre taşının, 19 Mayıs 1919'da koyulduğunu belirten Tercan, "Zor, meşakkatli ve uzun bir yolculuktan sonra bugün sahibi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti dünyanın medeni devletleri arasındaki yerini almıştır. Bu özellikleriyle en anlamlı Milli günümüz, en büyük Bayramlarımızdandır. Etrafımız yine kuşatılmış, varlığımıza yine göz dikilmiş durumdadır. Şeytanı planlar yapılıyor, içimizdeki hainler organize edilip üzerimize salınıyor. Her zaman uyanık, her zaman dikkatli, her zaman cesur ve atak olmak zorundayız. 19 Mayıs ruhu hiçbir zaman eksilmemeli, tarihimizden ders alıp ileriye umut ve güvenle bakmalıyız. Neresinden bakılırsa bakılsın, hep aynı yere geliyoruz. Kendimize güvenmek, Milletimize inanmak ve güçlü olmak zorundayız. Birbirimize sarılmak ve milli ruhu canlı tutmak mecburiyettir. Milli Bayramlar bunun için büyük önem taşımaktadır. Şehitlerimizi, bu coğrafyayı bize vatan yapan kahramanları hatırlamak ve yat etmektir. Türkiye'de Milli Bayramlar millete mal olmuştur ve hak ettiği değeri ve anlamı bulmuştur. Bizi biz yapan, bütün değerlere sahip çıkmak, aynı zamanda Ükeye, Millete, Devlete sahip çıkmaktır" ifadelerine yer verdi.

"Atatürk Türk’e Namustur"

Mübarek Vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu  söyleyen Tercan, "Vatan sevgisinin gereği, Milletleri ayakta tutan ve o fertler arasındaki birlik ve beraberliği sağlayan ahlaki değerlerden biri de hiç şüphesiz Vatan sevgisidir. Onun için akıllı olun, vicdanlı olun. Milli Manevi değerlerimize, Türk Bayrağına, Türk Vatanına, Türk Milletine, Türk Diline, Türkiye Cumhuriyetine, bu Ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'e saygılı olun. Anladık adam olamazsınız, hiç değilse insan olun! Emperyalist haydut Devletlerin işgalini.. Milli direnişi örgütleyerek sonlandıran.. Büyük Türk Milleti’nin bağrından çıkan.. Milletimizin değerleriyle bütünleşen.. Satın alınamayan Devlet Adamıdır ATATÜRK. Çünkü; O ölmedi kalbimizde yaşıyor... O, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve her cephede imanla vuruşan, Bedrin Aslanları kadar şanlı Türk’ün Başkumandanıdır. Bilmeyenler Bilsinler ki! O’nu Türk’e Ata eden; Yüksek karekteri, yılmaz kararlılığı, Milletine olan ölümüne bağlılığıdır. Atatürk Türk’e Namustur" dedi.

'19 Mayıs’ın yıldönümünde; Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' diyen Tercan, "Sözde değil bu özde duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum.. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar inşallah… 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum! ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ