Teknolojik aletler hayatı kolaylaştırıyor    

Teknolojik aletlerin yaygınlaşması hayatımızın her alanında olmazsa olmazlar arasına giren cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle ev hanımlarının yardımcıları olan teknolojik aletlerden en yaygını ise robot süpürgeler oluyor.

Teknolojik aletler hayatı kolaylaştırıyor    
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknolojik aletlerin yapay zekâyla birleşmesiyle geleneksel ev aletleri de tarihe karıştı. Neredeyse her evde dükkânda olan çalı süpürgelerinin yerini artık robot süpürgeler aldı. Özellikle çalışan kadınlar ve ev hanımlarının gözdesi haline gelen teknolojik aletler hayatı kolaylaştırma da olanak sağlıyor.
            Saraçlar Caddesinde esnaflık yapan beyaz eşya satıcısı Göksel Gürbüz, akıllı robotların artık hayatımızın her alanında olduğunu özellikle ev hanımları ve çalışan kadınların daha sık kullandığını belirtti.
            Gürbüz, “Çalışan kadınların eve çok fazla vakit ayıramamasından dolayı son dönemlerde robot süpürge popüler oldu. Kadın çalıştıktan sonra eve gelince temizliğini mi yapsın, yemeğini mi hazırasın ya da çocuğuna mı baksın bu tür işleri kolaylaştırdığı için bu robot süpürge herkes tarafından talep ediliyor. Yemek yaparken tek bir tuşla bütün evi kendi kendine temizliyor. Wi-Fi özelliği ile eve gelemden önce talimat vererek temizleyeceği yerleri seçebiliyorsun. Evin krokisini hafızasına atıyor, evde kimse yokken telefonla program üzerinden tek bir yöne yönlendirilebiliyor. Her ailenin bütçesine uygun silme ve süpürme özellikli olan süpürge modellerimiz var. Taksit seçeneklerinden dolay her aile rahatlıkla alabiliyor. İnsanların daha rahat daha teknolojik yaşayabilmesi için hayatımızı kolaylaştıracak teknolojik ürünler çıkıyor ve kısa sürede herkese yayılıyor. Bunun kısa sürede yayılmasının sebebinden biri sosyal medya. Ürünü alan kadın sosyal medya hesabından paylaşım yaparak başkalarının görmesini ve özenmesini sağlıyor. Biz merak eden bir toplum olduğumuz için gördüklerimizi almak istiyoruz. Robot süpürge kendi evimde de var.” Dedi.
            “Hem zaman hem enerjiden tasarruf ediyorsun”
            Beyaz eşya satıcısı Gürbüz, robot süpürgelerin hem zamandan hem de insan gücü olmadan rahatlıkla işlerini halledebildiklerini söyledi. Gürbüz, “Temiz olan bir ev süpürüldüğünde bile en ince tozları görüp alıyor. Klasik süpürgede beden gücü çok harcanıyor. Eğilip kalkıyorsun ve yoruluyorsun. Odadan odaya geçerken fiş ile uğraşıyorsun. Robot süpürgede bunlara ihtiyaç yok tek tuşla her şeyi silip süpürüyor. Hem zaman hem enerjiden tasarruf ediyorsun. Bu tasarruf ettiğin zamanı ailene, çocuklarına ve kendi sosyal hayatına ayırıyorsun. Kendini şarj edebilme özelliği olduğu için klasik süpürgeler kadar elektrik harcamıyor.” Şeklinde konuştu. Barış Karapaça