• Haberler
  • Edirne
  • TED'li öğrenciler Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı

TED'li öğrenciler Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı

TED Edirne Koleji öğrencileri Türkiye- Japonya arasındaki ilişkilerin başlamasının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı.

TED'li öğrenciler Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişki, 6 Ağustos 1924 tarihinde Japonya'nın Lozan Antlaşması'nı onaylamasıyla başladı.

İlişkilerin başlangıcından itibaren, Japonya'nın bölgede büyükelçilik açtığı ilk ülke olması, taraflar arasındaki yakınlığın bir işareti olarak kabul edildi.

İkinci Dünya Savaşı döneminde, Türkiye'nin savaşa girmesi ve iki ülkenin doğrudan çatışmaması, dostane ilişkilerin devamını sağladı.

Savaşın ardından, Japonya'nın 1956'da Birleşmiş Milletler'e üye olması, Türkiye'nin uluslararası toplumda Japonya'nın önemine verdiği değeri yansıttı.

TED Edirne Koleji Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan kısa film hazırladı.

TED Edirne Koleji öğrencilerinin Edirne’nin tarihi ve kültürel değerlerini anlattığı kısa film, Japonya'nın İstanbul Büyükelçiliği ve İstanbul-Japon Okulundaki öğrencilerle paylaşıldı.

Öğrenciler, Kürekten güreşe, Selimiye Cami’nden Türk- İslam Eserleri Müzesi’ne kadar geçmişten günümüze gelen birçok kültürel değeri anlattı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ