TED'li mucide DSİ'den ziyaret

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan ve ekibi TED Edirne Koleji'ne konuk oldu.

TED'li mucide DSİ'den ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağmur sonrası taşan dere, nehir ve kanalizasyonların yol açtığı sel afetlerini önlemek için erken uyarı sistemi geliştirerek büyük başarıya imza atan ve projesiyle birincilik elde eden 6. sınıf öğrencisi Umut Alp, çalışmalarını anlattı.

Daha önce Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde TED Edirne Koleji öğrenci ve öğretmenlerini ağırlayan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan ve ekibi bu kez Edirne'ye gelerek TED Edirne Koleji'nin misafiri oldu.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan ve ekibine projelerini ve çalışmalarını anlatan Teknofest birincisi 6.sınıf öğrencisi Umut Alp, hem ailesine, hem okuluna hem de öğretmenlerine bu gururu yaşattığı için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest'teki yarışmada, geliştirdikleri Taşkın Erken Uyarı Sistemi (TEUS) ile birinci olan TED Edirne Koleji 6.sınıf öğrencisi Umut Alp, Projeye sesli, konuşan bir uyarı eklemek istediklerini ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ