TED Edirne Koleji'nden anlamlı etkinlik

TED Edirne Koleji tarafından düzenlenen 'Elden Ele, Engelsiz Bir Sene' kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 'Kardeşler Turnuvası' yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik özel öğrencilerin spor gösterisiyle son buldu.

TED Edirne Koleji'nden anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri tarafından “Elden Ele, Engelsiz Bir Sene” etkinliklerin sona erdi. Etkinliğin son gününde Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda voleybol, sandalye kapmaca ve yakantop gibi çeşitli aktiviteleri yapıldı.

Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Özel öğrencilerin birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği oyunlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, Lise Müdürü Nurdan Bayram, Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lokman Kızılyar, Beyazay Derneği üyeleri, okul müdürleri, özel öğrenciler ve TED Edirne Koleji öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program özel çocukların ve TED Edirne Koleji öğrencilerinin karma valeybol maçı ile devam etti. Ardından sandalye kapmaca ve yakantop oyununun oynandığı etkinlikler madalya töreni ve pasta kesimi ile sona erdi.

Etkinlik sonrası konuşan TED Edirne Koleji Lise Müdürü Nurdan Bayram, "Bu yıl ortaokul öğrencilerimizin başlattığı elden ele engelsiz bir sene projesi kapsamında biz de Anadolu lisesi olarak özel çocuklarımızla kardeşler turnuvası yapmak istedik. Öğrencilerimiz de gönüllü olarak bu çalışmayı çok desteklediler. seyirci olarak desteğe gelen öğrencilerin hepsi 12. sınıf öğrencilerimiz. Aslında yoğun bir ders programının içinde olmalarına rağmen çok duyarlı davrandılar. Amacımız hem özel çocuklarımızın güzel vakit geçirmelerini sağlamak hem de bizim çocuklarımıza duyarlılık oluşturmaktı.  Ama gördük ki zaten bizim öğrencilerimiz bu konuda oldukça duyarlı oldu" dedi.

TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin, proje kapsamında engelli öğrenciler yararına kermes düzenlediklerini belirtti.

Girgin, toplanan bağışın özel öğrenciler için harcanacağını ifade etti.

TED Edirne Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yıldırım da TED Edirne Koleji öğrencilerinin önemli bir projelere imza attığını vurguladı.

Proje kapsamında etkinliklerin hafta başından beri devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Kermesle başlamıştık, bugün de Kardeşler Turnuvası düzenledik. Öğrencilerimiz ile Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi öğrencileri eğlenceli bir etkinlikte bir araya geldi. Katkıda bulunanlara teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu. Dilek Şahin

ANADOLU AJANSI