Kalabalık, Ulus Pazarı esnafını sevindirdi

Edirne'de Cuma Günleri kurulan Ulus Pazarı bu hafta da en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Kalabalık, Ulus Pazarı esnafını sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını kuran Pazar esnafı bu hafta oluşan kalabalıktan nasibini aldı. Bulgar müşterilerde azalma olduğu görülse de yerli müşterilerin ilgisi pazar esnafının yüzünü güldürdü.

Yeni yıla kısa bir süre kala Bulgar vatandaşların pazara gelişlerinde azalma olduğunu ve geçtiğimiz yıllardaki kalabalıkların oluşmadığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, yaşanan yerli müşteri yoğunluğunun da pazarı hareketli tuttuğunu dile getirdi.

Son haftalarda Bulgar müşterilerde azalma olduğunu aktaran Atkoşan, yeni yıla sayılı günler kala alışverişlerde bir hareketlilik beklediklerini ve 15 Ocak'tan sonra yeniden Bulgar müşterilerin alışveriş için kente geleceğini düşündüklerini ifade etti.

Yeni yıla kısa süre kala yılbaşı ürünleri tezgahtaki yerini alırken, vatandaşlar sevdikleri için hediyeler almaya başladı.

Bulgar müşterilerin pazardan çekilmesini daha geç beklediklerini söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, “ Hava şartları da pazarı etkiledi. Farklı noktalarda kar yağışı olabilir. Bulgar müşterilerin pazardan çekilmesini biraz daha geç bekliyorduk. Biraz daha erken oldu. Yerli müşterimiz kışlık ürünlerin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte pazara ilgi göstermeye başladı.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in görüşme sonrası "dostluk" mesajlarını aktarmasının kentteki turizme de olumlu yansıması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri sonrası Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmeler ile normalleşmeye başladığını vurgulayan Atkoşan, ilerleyen günlerde Yunanistan'dan Edirne’ye gelen turist sayısının artabileceğini belirtti.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN