TED Edirne Koleji'nde bu kez zil yarıyıl tatili için çaldı

TED Edirne Koleji'nde okul zili bu kez yarıyıl tatili için çaldı. TED Edirne Koleji'nde yüzlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı. Yarıyıl tatili için öğrencilere ilk karne TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba tarafından verildi. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi öğrencilerin karne almasının ardından sona erdi.

TED Edirne Koleji'nde bu kez zil yarıyıl tatili için çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi ilk yarıyılı sona erdi. Ülke çapında milyonlarca öğrenci karne aldı. Karne heyecanı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de yaşandı. Karne heyecanının yaşandığı okullardan bir tanesi de TED Edirne Koleji oldu.
Yarıyıl tatilinde TED Edirne Kolejinde karne alacak öğrencilere ilk karneyi TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba verdi.
                Sınıflarında karnelerini alan öğrenciler ardından TED Edirne Koleji’nin tören alanına geldi. TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, şunları kaydetti; “1 sınıf çocuklarımız yaklaşık 5 ay önce ilkokulla ve öğretmenleriyle tanıştılar. Uzun bir eğitim yolculuğuna ilk adımlarını TED Edirne Kolejinde attılar. Bugün ise “Artık Okuyorum” diyebiliyorlar. Şimdi sizlere Atamızın bize biz olmamız gerektiğini, cumhuriyet değerlerine nasıl sahip çıkmamız gerektiğini anlatan bir sözünü okumak istiyorum. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Türk Eğitim Derneğinin kuruluşuna önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk bugün yurdun her köşesinde binlerce çocuğun aynı şekilde öğrenim görebilmenin yolunu açmıştır. Hayatta başarılı olacak şekilde donatılan milli ve medeni esaslarla ve hür fikirler ile erdemli bireyler yetiştirmek için bizlere güvenmiştir. Türk Eğitim Derneğinin kuruluşunun 95. Yılında birinci sınıf öğrencisi olan sevgili çocuklarımız bugün ilk karnelerini alma sevincini yaşıyorlar. Bizlerde bu sevince ortak olmak için buradayız. Bu vesile ile sizlere yetiştirdiğiniz saygı ve sevgi dolu çocuklar için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” Dedi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ