TED EDİRNE KOLEJİ CUMHURİYET COŞKUSU KARDEŞ OKUL İLE PAYLAŞTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı TED Edirne Koleji'nde coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 99'uncu yıl dönümü kapsamında kolej öğrencileri ve velileri sosyal sorumluluk projeleri çerçevesindeki '˜İyilik Treni' ile kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık İlçesi Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu öğrencileriyle yapılan canlı bağlantı yaptı. Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı coşkusunu beraber yaşadı.

TED EDİRNE KOLEJİ CUMHURİYET COŞKUSU KARDEŞ OKUL İLE PAYLAŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'˜Kardeş okulla yapılan canlı bağlantı ile Cumhuriyet coşkusu beraber yaşandı'

TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin yayılması için yürütülen '˜İyilik Treni' projesi kapsamında kardeş okul olarak belirlenen Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu öğrencileriyle canlı bağlantı yaparak Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadı.

TED Edirne Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen program, okulun bahçesinde bando takımı ile öğrenci ve velilerin karşılanması ile başladı. Ardından konferans salonundaki kutlamalara geçildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında TED Edirne Koleji'nde program düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrencilerin sunum ve gösterilerine geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin gerçekleştirdi.

'TED Edirne ailesi olarak Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeden ilerliyoruz'

Cumhuriyetin ilanının 99'uncu yılının kutlandığı bugünün en mutlu ve en onurlu gün olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Ortaokul Müdürü Sultan Girgin,'Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti korumanın ve yaşatmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha hissettiğimiz bu bayram gününde öncelikle şunu belirtmek isterim ki TED Edirne ailesi olarak Cumhuriyet değerlerinden ödün vermeden ilerliyor, yetiştirdiğimiz Atatürkçü gençlerle gurur duyuyoruz. Atatürk Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada şöyle diyor: Efendiler asırlardan beri doğuda haksızlığa, zulme uğramış milletimiz; Türk milleti, gerçekte soydan sahip bulunduğu yüksek kabiliyetlerden yoksun zannediliyordu. Son yıllarda milletimizin fiili olarak gösterdiği kabiliyet ve kavrayış kendi hakkında kötü düşünenlerin gerçeği görmekten uzak, görünüşe aldanan insanlar olduğunu pek güzel ispat etti. Cumhuriyetle beraber devletimiz dünya devletleri arasında tuttuğu yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir. Başöğretmenimizin bu sözlerinden aldığımız güç ve ona inancımızla;  okullarımızda laik, demokratik, çağdaş ve Atatürkçü gençler olarak yetişen yüzlerce öğrencimiz, bize güvenen ailelerimiz, gururumuz ve işine tutkuyla bağlı öğretmenlerimizle hep beraber 99 yıllık Cumhuriyet tarihinin 94 yılına tanık olan büyük Türk Eğitim Derneği ailesi olarak cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Ata'mızın izinde, aklın ve bilimin ışığında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından yapılan gösteri ilgiyle izlendi.

'˜Gösteriler coşkuyla izlendi'

Okul korosu izleyiciler tarafından tam not alırken, veliler gösterileri cep telefonlarıyla kaydetti. Okul korosunun yaptığı gösterinin ardından sosyal sorumluluk projeleri ile gelenekselleşen 'İyilik Treni' için bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık İlçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'na canlı bağlantı gerçekleştirildi.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen 'İyilik Treni' için bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu ile TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, canlı bağlantıda Cumhuriyet Coşkusu beraber yaşadı.

20 yıl aradan sonra TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba'nın aracılığı ile yeniden eğitim-öğretime başlayan okuldaki öğrenciler, hazırladıkları Cumhuriyet temalı gösteriyi öğretmenler eşliğinde canlı bağlantıyla sundu.

Yapılan canlı bağlantının sona ermesinin ardından sahneye çıkan ortaokul öğrencilerinden Melih Sağlamcı 'CUMHURİYET' adlı şiiri okudu. Şiir sonrası sahnede yerini alan ilkokul jimnastik ve step ekibinin gösterisi salondaki izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Öğrenciler tarafından canlandırılan Müzeyyen Senar, Selahattin Pınar gibi isimlerin canlandırılması duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. TED Edirne Koleji konferans salonunda düzenlenen program, tüm öğrenci ve velilerin ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı okumasının ardından sona erdi.