İBA 'BİR OKULUN YENİDEN AÇILMASINA VESİLE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, kendisinin de eğitim aldığı ve 20 yıldır kapalı olan Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'nun onarılmasını ve yeniden açılmasını sağladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıldönümünde tekrar eğitime açılan okul, bölge çocuklarına bayram hediyesi oldu. Okulun yeniden açılmasına vesile olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirten İba, eğitime olan katkılarının devam edeceğini söyledi.

İBA 'BİR OKULUN YENİDEN AÇILMASINA VESİLE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 yıldır kapalı olan ve eğitim verilmeyen Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımını üstlenen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, okulun yıllar sonra tekrar açılmasına vesile oldu.

Okulun bakım ve onarımının yapılmasının yanı sıra defterden, kitaba, kütüphaneden, bilgisayar sınıfına kadar olmak üzere bir okulda olması gereken tüm araç ve gereçler de yine TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba tarafından karşılandı.

TED Edirne Koleji tarafından her yıl gerçekleştirilen 'İyilik Treni' için bu yıl belirlenen ve 20 yıl sonra yeniden eğitim verilmeye başlanan Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'na ulaştı.

Türk Eğitim Derneği'nin en önemli misyonlarından birisi olan 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' ilkesini temel alan proje ile kardeş okuldaki fırsatları eşitlemek için çıkılan yolda dördüncü yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşayan TED Edirne Koleji'nin, 'Sorumluluk Treni'nin bu yılki durağı Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bölgedeki çocukların mutluluklarına ortak olmak için Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'na giden TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba ve beraberindekiler, 'İyilik Treni' projesi çerçevesinde kolejdeki öğrenci ve velilerinin destekleriyle toplanan malzemeleri onarım yapılan okulda sınıflara yerleştirdi.

Bir yandan toplanan malzemeleri okula yerleştiren TED Edirne Koleji ekibi, öte yandan ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bölgedeki çocuklarla birlikte yaşadı. Kendi okuduğu okulun bakım ve onarımını üstlenen İba, okuldaki çocuklarla bahçede oturup sohbet ederken gurur ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Kendisinin de eğitim aldığı ve 20 yıldır kapalı olan Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'nu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yeniden eğitime açmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten İba, bölge çocuklarının mutluluğunu TED Edirne Koleji öğrencileriyle canlı bağlantı ile paylaştıklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Köy Okullarının Hayata Geçirilmesi' projesine katkı sağlamak amacıyla, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir destek de TED Edirne Koleji ailesinden geldi. Öğretmeninden, yöneticisine, veliden öğrenciye kadar herkes yardım kampanyasına destek verdi.

TED Edirne Koleji öğrencileri, "Hayat Paylaşınca Güzel" projesi çerçevesinde topladığı kitapları bu yıl kardeş okul olarak belirlenen Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu ile paylaştı.

Önceki yıllarda kolejin ilkokul psikolojik danışmanlık rehberlik birimi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projeleri ile gelenekselleşen 'sorumluluk treni' için bu yıl belirlenen yeni bir kardeş okul ile toplanan kitapları paylaşmanın mutluluğu yaşandı.

Proje çerçevesinde toplanan kitapları kardeş okula götüren TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba ve beraberindekiler yapılan çalışmaları yerinde görmek imkanı buldu.Yaklaşık 20 yıldır kapalı olan Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu, TED Edirne Koleji kurucusu Nesim İba ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle yeniden açıldı. Yıllar sonra açılan okulda eğitim gören öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansıdı.

"20 yıldır kapalı olan okulun yeniden açılmasına vesile olduk"

Kentteki çeşitli okullarda mekansal düzenlemeler yapıp o çocukların daha doğru ve daha iyi şartlarda eğitim alması ile ilgili okul yönetimi ve velilerle birlikte ellerinden geldiğince bir takım çalışmalar yaptıklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu ve İş İnsanı Nesim İba, okulda her yıl uyguladıkları 'sosyal sorumluluk projesi' olan İyilik Treni ile bu yıl tespit ettikleri Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'na gittiklerini ve yaklaşık 20 yıldır kapalı olan okulun açılmasına vesile olduklarını aktardı.

"Milli Eğitim Bakanlığı da desteğini esirgemedi"

'Sosyal sorumluluk projesi' olan İyilik Treni çerçevesinde her yıl farklı bir okul tespit ettiklerini ve oradaki ihtiyaçların tamamlanması konusunda destek olduklarını söyleyen İba, Anadolu'nun çok ücra bir köşesinde bulunan ve yaklaşık 20 yıldır kapalı olan Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'nun yeniden açılması için 3 aydır çalışma yaptıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da okulun açılması için destek verdiğini ifade etti.

"Öğrencilerin gözlerindeki mutluluğa ortak olduk"

Okulun baştan aşağıya yenilendiğini ve kullanılabilir, tertemiz bir hale getirildiğini söyleyen İba, "Biz de kendi imkanlarımızla okulu baştan aşağıya kullanılabilir tertemiz bir hale getirdik. Okulumuz eğitim öğretim hayatına başladı.Biz de bir ekiple okulun son halini yerinde görmeye ve öğrencilerin gözlerindeki mutluluğa ortak olmaya geldik.Okulun içindeki kitaplar, sıralar ve kütüphane gibi gerekli malzemelerle ilgili bir çalışma yapmak üzere burada bulunmak istedik. Bu mutluluğu öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yurttaşlarımızla paylaşmış olduk" ifadelerine yer verdi.

Gerek Edirne'de gerekse Türkiye'nin farklı bölgelerinde eksiklerini gördükleri ve görüştükleri başka okullar ve eğitim kurumlarına da yardım etmeye hazır olduklarını ve bunu kendilerine ilke edindiklerinin altını çizen İba, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkarak ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

"Sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek"

Sportif ve kültürel anlamda pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını vurgulayan İba, maddi imkanı yetersiz olan daha fazla çocuğa ulaşmak ve eşit imkanlarda eğitim almalarına katkı sağlamak adına çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eti.

"Bir okulumuz, yıllar sonra yeniden öğrencilerin sesleri ile şenlendi"

Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Devlet Üretme Çiftliği İlköğretim Okulu'nun yıllar sonra yeniden öğrenci sesleri ile şenlendiğini belirten İba, bundan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

HABER MERKEZİ