Tayakadın köyündeki camiye dayanıklılık testi yapıldı

Tayakadın köyü muhtarlığı tarafından köydeki camide oluşan çatlaklar ve sıva dökülmeleri ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, caminin Edirne Valiliği İl Özel İdaresi görevlileri tarafından bina dayanıklılık ve deprem dayanıklılık testi yaptırıldığı aktarıldı.

Tayakadın köyündeki camiye dayanıklılık testi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tayakadın köyü muhtarlığının yaptığı açıklamaya göre, köydeki camilerin duvarlarında oluşan çatlak ve sıva dökülmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

              6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler göz önüne alınarak Edirne Valiliği İl Özel İdaresi başvurulduğu aktarılan açıklamada, “Camimize bina dayanıklılık ve deprem dayanıklılık testi yaptırdık. Hazırlanan raporda camimizin kullanılamayacak durumda olduğu ve yıkılması yönünde karar verilmiştir. Muhtarlık olarak hazırlanan bu rapor üzerine insanlarımızın hayatını tehlikeye atmamak İçin camimizin süresiz kapatılmasına ve akabinde yıkılıp köyümüze yakışır yeni bir cami yapılmasına karar verilmiştir. Cami yapımı için bağış yapmak isteyen kişiler için köy derneğimizin iletişim bilgilerini paylaşıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Köy halkına önemle duyurulur.” İfadeleri yer aldı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN