• Haberler
  • Edirne
  • Tarihi Çarşılarda Bayram Alışverişi Yoğunluğu

Tarihi Çarşılarda Bayram Alışverişi Yoğunluğu

Edirne'de Ramazan Bayramı öncesi tarihi çarşılarda hareketlilik yaşandı. Vatandaşlar bayram şekerlemeleri için tarihi çarşılardan alışveriş yaptı.

Tarihi Çarşılarda Bayram Alışverişi Yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Ramazan Bayramı öncesinde, tarihi çarşılarda bayram hareketliliği yaşandı. Tarihi Selimiye Cami’nin Arasta Çarşısında ve Ali Paşa Çarşısı’nda vatandaşlar bayram alışverişini tamamladı.

Vatandaşlar, tarihi çarşılarda aradığı her şeyi tatlı, kahve, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 

Selimiye Cami’nin Arasta Çarşısında vatandaşlar bayram hazırlıklarını bayram heyecanını daha yoğun şekilde yaşıyor.

Edirne bilindiği gibi Osmanlı’ya 100 yıla yakın başkentlik yapmış bir kent. Kente Osmanlı Saray mutfağından miras kalan birçok lezzet var. Bayramda Edirnelinin sofrasında da en çok bu lezzetler bulunacak.

Vatandaşlar tarihi çarşılarda badem ezmesi, kavala kurabiyesi, lokum çeşitleri, kallavi kurabiyesi ve Osmanlı kalan daha birçok lezzetli tatlıyı bulabiliyor.

Selimiye Cami’nin Arasta Çarşısı, Sultan III. Murat zamanında Selimiye Camisi'ne gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. 225 metre boyunda, 73 kemerli ve 4 kapılıdır. 124 işletme bulunuyor. Sultan III.Murat döneminde Mimar Sinan'ın kalfası Davut Ağa'ya yaptırılmıştır.

Selimiye Cami Arasta Çarşısı esnafı Aynur Temiz, bayram öncesi hareketliliğin esnafı mutlu ettiğini dile getirdi.

Edirne’nin birçok lezzetli tatlısı olduğunu dile getiren Temiz, “Edirne’nin badem ezmesi, deva-i misk helvası, kavala kurabiyesi, peynir şekerlerimiz var. Saray mutfağından deva-i misk çok şifalı. İçerisinde 40 çeşit baharat içeriyor. Daha sonra tabi gıda dışında mis sabunu var. Buda Osmanlı’dan gelen sanatsal bir eser. Yıllar geçtikçe evlerde antika oluyor. Uzun yıllarca kalabiliyor.” Dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar