• Haberler
  • Edirne
  • Bayram Sınır Kapılarında Hareketlilik Oluşturdu

Bayram Sınır Kapılarında Hareketlilik Oluşturdu

Bayram Edirne'de hareketlilik oluşturdu. Son 3 günde kentteki sınır kapılarından 127 bin yolcu çıkış yaptı. 

Bayram Sınır Kapılarında Hareketlilik Oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt dışına çıkışlar 3 kat arttı. 9 günlük bayram tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler Avrupa'ya açılan sınır kapılarında hareketlilik oluşturdu. 4 kara sınır kapısı bulunan Edirne'de hareketlilikten etkilendi.
Yolcu çıkışında yüzde 125, araç çıkışında ise yüzde 90 artış oldu Tatil için yurt dışını tercih ettiler, Avrupa’ya açılan sınır kapılarına yöneldiler. Edirne’deki kara sınır kapılarından geçişler arttı.
Ramazan Bayramı tatili Edirne’de hareketliliğe neden oldu. Tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenler Edirne'deki sınır kapılarında yurt dışına çıkışlar 3 kat arttı.
Tatilin başlangıcından itibaren sınır kapılarında normal günlere göre yaklaşık yüzde 125 oranında yolcu, araç çıkışında ise yüzde 90 oranında artış oldu.
Tatil başlangıcından itibaren Edirne’deki kara sınır kapılarından 127 bin yolcu çıkışı gerçekleşti. Bu normal günlere göre 3 kat oranında artışa denk geliyor. 30 bin araç çıkışı gerçekleşti.
Kentte bayram tedbirleri kapsamında 1780 personel ve 240 araçlık ekip görevlendirildi. Trafik kazalarında geçen yıla göre yüzde 50 oranında azalma oldu. Yine 1500 sağlık personeli, il genelinde bayram boyunca hizmet veriyor.
Kapıkule'den Bulgaristan'a giden Gamze Erkan, tatilini Sofya’da geçireceğini söyledi.
Tatilinin ilk kısmını Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçirdiğini belirten Erkan, “Sınır kapısında akıcı bir yoğunluk var. Tatil için Sofya'ya gidiyorum. Eşim şu anda orada. 4 gün boyunca Sofya'da kalacağız. Bayram sevincini orada yaşayacağız. Tarihi ve turistlik yerleri gezeceğiz. Daha sonra ülkeye döneceğiz." dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a geçen Kadir Kaya ise tatilini yurt dışında geçireceğini dile getirdi.
Bayramın çok güzel geçtiğini ifade eden Kaya, “Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya doğru yola çıktık. Hem tatilimizi yapacağız hem de küçük bir işimiz var. Onu halledeceğiz. Ardından pazar günü Türkiye'ye geleceğiz." Şeklinde konuştu.

 

KUMRU ÖNGÜN