Su kesintileri ve renk değişikliği sürecek

İçme suyunda yaşanan renk değişimi ve kesintiler hakkında basın açıklaması yapıldı. Kayalıköy Barajı'ndaki sabotaj anlarına ait kamera kayıtlarının olmadığını belirtildi. Suyun renginin normale dönmesinin ise hava şartlarına bağlı olarak 2-3 gün süreceği ifade edildi.

Su kesintileri ve renk değişikliği sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de yaşanan içme suyundaki renk değişimi ve kesintiler hakkında Belediye Başkanı Recep Gürkan basın açıklaması yaptı.

Kentte 26 Kasım’dan bu yana içme suyunda renk değişimi ve kesintiler yaşanıyor.

Kesintiler ve sudaki renk değişimi için belediye başkanlığından geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapılmış ve kente içme suyu sağlayan Kayalıköy Barajındaki iletim noktasında sabotaj olduğu iddia edilmişti.

Belediye başkanı arıtma tesisinde yaptığı açıklamada sabotaja uğradığını iddia ettiği borulardan birinin Gürcistan’dan gelen ekip tarafından tamir edildiğini ancak diğerinin ise halen tamir beklediğini belirtti.

Kesintiler ve renk değişikliği sürecek

Suyun iletilmesini sağlayan borulardan 1 tanesinin 7 buçuk metreye kadar çıkardıklarını diğerinin ise yerini tespit ettiklerini söyleyen Gürkan, bu işe bakan firmayla iletişim kurduk. Cumartesi günü dalışlarını yaptıktan sonra borunun bir tanesini platforma 15 metre mesafede buldular. Bir tanesinde dün öğleden sonra buldular. Borunun bir tanesini 7 buçuk metreye kadar çıkardılar. İkinci borunun yeri tespit edildi ama Kayalıdaki aşırı rüzgâr ve yağıştan dolayı çalışmaya devam edemediler.” ifadelerini kullandı.

Hava şartlarından dolayı suyun normale dönmesinin zaman alacağını söyleyen Gürkan, “Suyun normale dönemsi 2-3 sürer, hava şartları güzel giderse bu süreç 1 buçuk güne de düşer.” Dedi.

“Vatandaş kızmakta haklı”

Vatandaşın tepkili olduğunu belirten Gürkan, “Zaman zaman su alımlarını durdurmak zorunda kalıyoruz.  Bu durum muhtemelen birkaç gün daha sürecek. Vatandaş kızmakta ve tepki göstermekte haklı.” Dedi.

“Kameralar çalışmıyormuş”

Kayalıköy Barajı’na 6 gün elektrik verilmediğini iddia eden Gürkan, “Görüntülerde de ilginç bir şey var ayın 18 ile 24’ü arası elektrik yok bu durum içinde bir direk devrilmesi oldu diyorlar henüz net bir şey yok. 6 gün oraya elektrik verilememiş o dönemde de kameralar çalışmıyormuş.” Şeklinde konuştu.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ