• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de günlerdir devam eden su kesintisi vatandaşları mağdur ediyor

Edirne'de günlerdir devam eden su kesintisi vatandaşları mağdur ediyor

Edirne'de bazı mahallelerde günlerdir devam eden su kesinti vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını marketlerden veya camilerdeki çeşmelerden giderdiklerini söylüyor. Temel ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlar Edirne Belediyesinin sorunu bir an önce çözmesi gerektiğini belirtiyor.

Edirne'de günlerdir devam eden su kesintisi vatandaşları mağdur ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belirli mahallelerde 3 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar temel ihtiyaçlarını gideremiyor.

Su kesintisinin etkilediği mahallelerde yaşayan vatandaşlar, günlük yaşamlarını devam ettirmekte zorluk yaşadıklarını ifade ediyor. Temiz suya ulaşmakta sıkıntı yaşayan bireyler, özellikle hijyen koşullarının olumsuz etkilendiği bu süreçte endişe duyuyor.

Kimi vatandaşlar ise su ihtiyacını marketlerden kolilerce su alarak karşılıyor.

Mahalle sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesi için acil önlemlerin alınmasını talep ediyor.

‘3 GÜNDÜR SULAR AKMIYOR’

Su kesintisi yaşanan Yancıkçı Şahin Mahallesi sakinlerinden Şükran Kaya, evinde üç gündür suların akmadığını söyledi.

Suyun kesilmeden önce çamur renginde aktığını belirten Kaya, “3 gündür suların gelmesini bekliyoruz. İhtiyacımızı marketlerden gideriyoruz. Çok kötü durumdayız. Bu belediye başkanı ne yapıyor bilmiyoruz. Bu sene ona oy atamayacağım. Çamaşırlar yıkanmadı, bulaşıklar yıkanmadı, biz yıkanmadık.” Dedi.

Su kesintisi yaşanan Yancıkçı Şahin Mahallesi sakinlerinden Cengiz Kocabıçak da Edirne Belediyesi’nden memnun olmadığını dile getirdi.

‘BELEDİYE BAŞKANI 1 ÇİVİ BİLE ÇAKMADI’

Kocabıçak, su kesintisi nedeniyle evindeki hidroforun patladığını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Su kesintisinden haberimiz olmadığı için hidroforumuz patladı. Benim suçum ne burada. 6 bin liralık tamir masrafı çıktı. Bana iki günde bir belediyeden mesaj geliyor. Hizmetlerin devamı gelsin yine bizi secin diyor. Belediye başkanı bir çivi bile çakmadı Edirne’ye. Sular yok. Mecburen dışardan aldık suyu. Eşim suları taşırken düştü şu anda hastanede. Böyle belediyecilik olur mu.”

Su kesintisi yaşanan mahalle sakinlerinden Nursel Mihyaz ise suların çamur gibi aktığını anlattı.

‘ÇAMAŞIRLARIMIZI YIKAYAMIYORUZ’

Dört gündür suların kesik olduğunu vurgulayan Mihyaz, “En büyük sıkıntımız tuvalet ihtiyacı. İhtiyacımızı camiden karşılıyoruz. Çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Sularımızın temiz akmasını istiyoruz. Buradan belediye başkanına sesleniyorum işini iyi yapsın. Bekliyoruz sularımızın gelmesini. Sözde barajda sabotaj yapmışlar. Olan vatandaşa oluyor” dedi.

Su kesintisi yaşanan mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Turgut da su ihtiyacını camiden karşıladığını söyledi.

İki günden beri suların akmadığını belirten Turgut, “Su ihtiyacımızı camiden bidonla karşılıyoruz. Yaşımızda var ama maalesef zor ama ne yapalım. Gecen günde kesildi iki gün gelmedi. Çok sıkıntı çekiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Su kesintisi yaşanan mahalle sakinlerinden Sedat Tahaya da Edirne Belediyesine yönelik eleştirilerde bulundu.

‘3 GÜNDÜR BANYO YAPAMIYORUM’

Kaya, suyun önemine değinerek, “İdare yok zaten. Bitmiş Edirne. Biz fırıncıyız bizde su çok önemli. Banyo yapmam gerekiyor fakat su yok. 3 gündür banyo yapamıyorum. Benim her gün banyo yapmam gerekirken ben banyo yapamıyorum. Pislik içinde mi yaşayacağız biz. Suların temiz akması gerekiyor. Hiçbir şey yapılmıyor. Edirne böyle bir yer mi. Seçimlerde bu belediye başkanı kesinlikle gidecek.” Diye konuştu.

Su kesintisi yaşanan mahalle sakinlerinden Tülay Karatay da yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

Çamaşır, tuvalet ve bulaşık gibi ihtiyaçları su kesintisi nedeniyle karşılayamadığını ifade eden Karatay, “Kenara ayırdığımız sularla hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz fakat yeterli gelmiyor. Çocuklarımız banyo yapmak istiyor yapamıyor. Okula gitmek istemiyorlar. Çamaşır, bulaşık olduğu gibi bekliyor. Sularımız çamur gibi akıyor. Benim gibi birçok vatandaş şikâyet etti ama çözüm yok. Güya yeni borular döşendi ama sular hala pis akıyor. Belediyeyi aradığımızda çözülmeye çalışıldığını fakat saat veremediklerini söylüyorlar. Bu şekilde o koltukta oturmasın belediye başkanımız. Böyle bir durum yok. Halkı böyle mağdur etmeye hakkı yok.” Dedi.

HABER MERKEZİ