• Haberler
  • Edirne
  • Şok uygulamada 468 şahsa yönelik GBT sorgulaması yapıldı

Şok uygulamada 468 şahsa yönelik GBT sorgulaması yapıldı

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde şok uygulama yapıldı. Uygulamada 125 araç kontrol edilirken 468 şahıs hakkında GBT sorgulaması yapıldı.

Şok uygulamada 468 şahsa yönelik GBT sorgulaması yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asayiş Şube ekiplerinin koordinesinde Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri kentin en işlek caddelerinde şok uygulama gerçekleştirdi.

İl merkezinde yapılan uygulama 22.00 – 23.00 saatleri arasında yapıldı. Uygulamaya İlçede 19 ekip 63 personel katıldı. Ekipler 468 şahsa yönelik GBT sorgulaması yaptı. 125 araç kontrol edildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri de tescilli aracı plakasız kullanma, sürücü belgesiz araç kullanma ve havalı korna ile araç kullanan ve kasksız sürücülere cezai işlem uygulandı.

Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun da denetime katıldı. Karaburun, vatandaşlar ve sürücülere kurallara uyum konusunda uyarılarda bulundu.

Edirne'nin Keşan ilçesinde uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan aranan 1 şahıs da uygulama yapan polis ekiplerine takıldı. İpsala ilçesindeki 1 kayıp şahıs ise uygulama sırasında polis ekiplerinin dikkati sayesinde bulundu.

Sürücülerin ehliyet ve ruhsatları kontrol edildi, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Araç sürücülerinin yanı sıra araçlarda da arama yapıldı ve içerisinde bulunan şahıslar da üst aramasından geçirildi. Ayrıca araçlarında cam filmi bulunan sürücüler ise ceza yememek için elleriyle cam filmlerini söktü.

Dilek Şahin