Soğuklar geldi, atkı ve bereye talep arttı

Edirne'de havaların soğumasıyla birlikte giysilerin yanı sıra bere ve atkı satışları arttı. Havaların eksi derecelere kadar düşmesinin ardından vatandaşlar atkı, bere ve eldiven satıcılarının yolunu tuttu.

Soğuklar geldi, atkı ve bereye talep arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının eksi derecelerinin altına düştüğü kentte vatandaşlar soğuktan korunmak için bere, atkı ve eldiven alışverişi yapmak için esnaflara yöneldi.

Meteorolojinin uyarılarını takip eden vatandaşlar soğuktan korunmak için önlem alırken hazırlıksız olan vatandaşlar ise atkı, bere ve eldiven satan esnafların yolunu tuttu.

Soğuk havanın etkisi hem vatandaşlara hem de kendilerine yansıdığını söyleyen Kışlık malzemeler satan Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafı Burak Öztekin. “Şapka bere eldiven gibi ürünler satıyoruz. Bugün itibariyle hava sıcaklıkları baya eksi derecelere kadar düşmüş. İnsanlar dışarıya baya hazırlıksız çıkmışlar. Gelip alışveriş yapanlar oluyor. Atkı, bere, boyunluk ve eldiven soranlar oluyor. Soğuk havanın etkisi hem insanlara hem de bize yansıyor. Kar da kış da işlerimiz biraz daha hareketli hale geliyor" şeklinde konuştu.

Havaların soğumasıyla işlerin hareketlenmesini beklediklerini aktaran Öztekin, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kış mevsiminin geç gelmesi nedeniyle işlerin durgun geçti. Ama havaların soğumasıyla birlikte bundan sonra işlerin daha da hareketlenmesini bekliyoruz.” Dedi.     Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar