Kentte kuru soğuk ve ayaz hayatı olumsuz etkiledi

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü kentte, kuru soğuk hayatı olumsuz etkiliyor

Kentte kuru soğuk ve ayaz hayatı olumsuz etkiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü kentte, gündüz sıcaklığı da çok fazla değişmedi. Geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı yerini soğuk havaya bırakarak sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldü. Soğuk havanın etkisiyle kentin en işlek caddeleri boş kaldı.

Günler öncesinden soğuk ve kar yağışı uyarısında bulunan meteorolojinin tahminleri gerçeğe dönüştü. Kentin yüksek kesimlerinde kar etkili olurken merkezde kuru soğuk etkili oldu.

Balkanlara yakın köylerde kar yağdığını Edirne'ye de soğuğunun geldiğini söyleyen vatandaşlardan Hasan Güzelli, kentin kuru soğuğu ile meşhur olduğunu belirtti.

Karın gelmesini dört gözle beklediklerini söyleyen vatandaşlardan Hasan Güzelli, “bu mevsimde kar olması lazım.  Balkanlardan gelen soğuk havanın yüksek kesimlerde daha etkili. Edirne'nin kar konusunda mağdur. 50-60 sene önceki kışlara göre gene de bahar havası var. Dereceler bugünlerde düştü. Karın gelmesini dört gözle bekliyoruz.” Dedi.

Ejder, karda yuvarlanmayı ve gezmeyi çok özlediklerini belirtti.

Balkanlardan gelen soğuk havanın Edirne için Sibirya gibi olduğunu dile getiren vatandaşlardan İlyas Yirmibeşler, “soğuk havadan dolayı sıkı giyinip dışarı çıkıyorum. Eski yıllarda 50 santim kar oluyordu ama şu an eski kışlar ve eskisi gibi kar yağmıyor.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ