2024, altın yılı olacak

Yılın ilk haftalarında yatırımcısını sevindiren altın yukarı yönde hareket ediyor. 2024 yılının altın yılı olduğunu belirten kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, vatandaşlara gönül rahatlığıyla altına yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

2024, altın yılı olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yılın ilk haftalarında yükseliş yaşayan altın, güvenli liman olmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı yılın ilk haftalarında yükselişini sürdürüyor.

“ALTIN ALICILARINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK”

Altın yatırımcısının keyifli bir yıl geçireceğini söyleyen kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, “Altın yeni yıla yükselişle başladı. İki gündür bir gerileme var ama bu gerileme suni bir gerileme alıcılara alım fırsatı yaratıyor diye düşünüyorum. Faiz oranı düşecek eğer bu şekilde olursa altın yukarı yönde ilerleyecek. 2024 yılı altın yılı olacak. Altın alıcılarına kazandırmaya devam edecek. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla altına yatırım yapabilir. En güvenli liman altın. 2024 yılı iyi ve kazançlı bir yıl olacak diye düşünüyorum.” Dedi.

Cömert, Altının 2024 yılında alıcısına kazandırmaya devam edeceğine değindi.

Seçimden sonra hareketlilik yaşayacaklarını belirten Cömert, “İlk çeyrekte altının gramı 2 bin 300 lira civarında olacak altıncı ayda 2 bin 700 rakamlarını göreceğiz diyorlar ama benim tahminimce 2 bin 500 bekliyorum.   2023 yılında altın, alıcılarına yüzde 80 kazandırdı eğer bu yılda yüzde 80 kazandırırsa altın 4 bin lirayı görebilir.” Şeklinde konuştu.

Cömert, vatandaşları altına yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

“YENİ YILIN ALTIN YILI”

Yeni yılın altın yılı olduğunu dile getiren Cömert, “ bu yıl altın fiyatları yukarı yönde hareket edecek. Vatandaşlar güvenli liman olan altına vakit kaybetmeden yatırım yapsın. İlk haftalardan altında yükseliş var ve bu yükseliş devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Cömert, altının gramının 2 bin 70 lira, Ata altının 14 bin lira ve çeyrek altının 3 bin 485 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Fiyatların 2 bin liranın altına düşmeyeceğini söyleyen Cömert, fiyatlar belirli aralıklarla düşer o dönemlerde altın alıcıları fırsatı değerlendirip altına yatırım yapsın. Ama bundan sonra en ucuz altın 2 bin lira olur ve fiyatlar 2 bin liranın altına düşmez. Altın bu sene yukarı yönde hareket etmeye devam edecek.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar