Soğuk hava Ulus Pazarı'nı etkilemedi

Soğuk ve yağışlı hava vatandaşın Pazar alışverişine en gel olmadı. Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı hava şartlarından etkilenmedi.

Soğuk hava Ulus Pazarı'nı etkilemedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Cuma günleri kurulan yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği Ulus Pazarı’nda bu hafta yoğunluk yaşandı.

 Soğuk ve yağışlı havaya rağmen vatandaşların pazara ilgisi azalmadı. Pazarda yaşanan yoğunluk sabahın erken saatlerinde tezgâh açan esnafın yüzünü güldürdü.

Kentte soğuk hava etkisini göstermeye devam ediyor. Halk arasında sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı’na rağbet, olumsuz hava koşullarına rağmen azalmadı.

Vatandaşlar uygun fiyatlı ürün bulabilmek için pazarın yolunu tuttu.  Kışlık mont, bot, kazak, yelek, çorap ve pijama gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yerli ve yabancı vatandaşlar tezgâhları tek tek gezdi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirten Pazar esnafı Emir Selim Akıncıoğlu, “ Pazar diğer haftalara göre daha iyi. Yoğunluktan dolayı çok memnunuz. Havalar çok soğuk ama bugün yaşanan yoğunluk bizi memnun etti.  Soğuk havadan dolayı vatandaş gelmez dedik ama birazda olsa kalabalık var. Satışlarımız güzel ve Edirne halkı daha fazla. Bulgar vatandaşlarda azalma var o da hava soğuk olduğundan dolayı olabilir.” Dedi.

Geçen haftalara göre pazarın yoğun olduğunu söyleyen Pazar esnafı Tarık Köse, soğuk hava koşullarına rağmen oluşan yoğunluğun kendilerini memnun ettiğini ve satışların iyi olduğunu belirtti. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN