Sınır kapılarında yurtdışı seçmeni oy kullanmaya devam ediyor

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların sınır kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Sınır kapılarında yurtdışı seçmeni oy kullanmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

        14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmesi amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı, İpsala Sınır Kapısı, Uzunköprü Sınır Kapısı ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmeleri amacıyla Kapıkule sınır kapısına 2 sandık kuruldu.
         Oy kullanma işlemi için Trakya’daki 5 sınır kapısına sandıklar kuruldu. Kurulan sandıklardan 3 tanesi ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda yer alıyor. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş – çıkış ve biri de tren garında olmak üzere 3 sandık kuruldu. Trakya’da Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule ve Dereköy Sınır Kapılarına kurulan sandıklarda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oy kullanabiliyor.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar gümrük kapılarında tatil günleri dâhil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı ilk defa oy kullanan 18 yaşındaki Mesut Arslan, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ilk oyunu kullanarak heyecanlı olduğunu dile getirdi.
         Arslan, “İlk kez oy kullanmak heyecanlı, içimde bir mutluluk var. Herkes oyunu kullansın. Sonuçta bir oy bir oydur. Kim kazanırsa hakkıyla kazanır umarım. Oy kullanma peronundaki sandık görevlileri bizlere çok yardımcı oldu. İlk kez oy kullandığım için bana işlemlerin nasıl yapılması gerektiğini anlattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diliyorum”

Anne Sevcan Arslan da oğlunun ilk kez oy kullandığını belirtti ve heyecanlı olduklarını ifade etti.

Sınır Kapısı’nda oy kullanan Sevcan Arslan, “İlk kez oy kullanan oğlum da çok heyecanlı. Oğlum yol boyunca nasıl olacak, nasıl bitecek bunları sordu bana anlattık. Burada da yardımcı oldular sağ olsunlar. Hayırlısı olsun." Diye konuştu.

Anne ve oğlu oy kullanma işlemlerinin ardından birbirlerine sarılarak tebrik etti.

Fransa yaşayan Hasan Hüseyin Bal ise Türkiye’ye ailesiyle beraber tatil için geldiğini söyledi.

Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Bal, ülkenin kalkınması için herkesin oy kullanması gerektiğini dile getirdi ve tüm gurbetçileri oy kullanmaya davet etti.
Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN