Karayolu Trafik Haftası'nda vatandaşlar bilgilendirildi

        Edirne'de 01-07 Mayıs tarihlerinde kutlanan 'Karayolu Trafik Haftası' kapsamında Saraçlar Caddesinde stant kuruldu.

Karayolu Trafik Haftası'nda vatandaşlar bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Edirne’de “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stantlar kuruldu. Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar çeşitli broşür ve trafik kuralları konusunda bilgilendirilirken, çocuklara ise çeşitli hediyeler dağıtıldı.
         Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Edirne Saraçlar Caddesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İtfaiye ve zabıta ekipleri tarafından vatandaşları bilinçlendirme amaçlı trafik stantları kuruldu. Stantları ziyaret eden vatandaşların çocuklarına boyama kitabı, defter, kırmızı düdük gibi hediyeler dağıtıldı.
         Edirne İl emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kurulan parkur ile alkol gözlüğü sayesinde alkollü araç kullanımda oluşabilecek kazaları uygulamalı olarak anlattı.
        “Edirne’de sürücüler trafik kuralları konusunda çok dikkatli”
         Trafik bilinci konusunda Edirne’deki sürücülerin dikkatli olduklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,   araç kullanırken telefon, ve araç içerisinde uyulması gereken hususlara dikkat çekti.
         Tanrıkulu, “Trafik haftası herkes için önemi çok büyük. Bir ülkenin bütün eğitimini ve bütün donanımını görmek istiyorsak trafiğine bakmamız gerekiyor. Edirne’de sürücülerimiz döner kavşak olsun, trafik kuralları olsun bu konuda çok dikkatliler. Alkollü araç kullanılmayacak ve asla dikkatsiz davranılmayacak. Son 10 yıldan beri telefonla da araç kullanılmayacak. Bazı sürücüleri görüyorum hem araç kullanmaya çalışıp hem de telefonla oynuyorlar. Bu olay çok tehlikeli ve her gördüğümde uyarmaya çalışıyorum. Anneler bebekleriyle ön koltuğa oturmasınlar. Baba araba kullanıyor anne öne kucağında bebeği ile oturuyor arka boş kalıyor. Orada en ufak bir çarpmada hava yastığı açıldığından o hava yastığı bebeği tamamen boğacak. Lütfen ön koltuklara bebekli anne oturmasın. Arkada bebek koltuğunda çocuklarımızı güvenli hale getirelim.” Şeklinde konuştu.

Karayolu Trafik haftası kapsamında vatandaşları bilgilendirmeye ve Edirne’de yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturulduğuna dikkat çeken Edirne belediyesi Ulaştırma Müdürü Erdal Uygun, karayolu trafik birimleri olarak önceliğin vatandaşların güvenliği olduğunu söyledi.
         Uygun, “Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen kara yolu trafik güvenliği haftası kapsamında bu yıl Saraçlar Caddesinde stantlarımızı kurduk. Karayolu trafik güvenliği konusunda vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak istedik. Edirne Belediyesi, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı, Edirne AFAD birimleri, Edirne Belediyesi Zabıta Trafik Zabıta ekipleri bir bütün olarak karayolu üzerinde trafik güvenliğini sağlamakla yükümlü tüm kurumlar iş birliği halinde Edirne'de trafik güvenliğinin sağlanması için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Edirne'de önce yaya noktasıyla çok güzel etkinliklere imza atmıştık hep birlikte. Ve Türkiye'de de yaya öncelikli Kampanyaların en başarılı olduğu vatandaşlarımızın artık yaya geçitlerinde güvenle karşıdan karşıya geçebildiği bir şehir haline geldiğini düşünüyoruz. Edirne'nin bu anlamda tüm paydaş kurumlarımızla birlikte trafik de araç kullanan sürücülerimizi yine önce yaya sloganımız ile dikkat etmeleri, yayalara geçiş önceliği vermeleri noktasında trafik güvenliğini sağlamak için diğer tüm trafik kurallarına uymaları noktasında biz onlara çağrımızı yine bütün paydaş kurumlar olarak buradan sizlere vasıtasıyla istiyoruz. Sizlere de geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Etkinlikteki uygulamaya katılan vatandaşlardan Emre Erdem, "Güzel bir uygulama burada alkollü araç kullanmanın ne kadar kötü bir durum olduğu anlatılmak isteniyor. Asla tasrif etmediğim bir durum. Kendim de yaşadım bu durumu alkollü olarak büyük bir kaza geçirmiştim. O günden sonra alkollü araca binmiyorum. Bu uygulama gerçekleri yansıtıyor. Bu uygulama gözlüğü ile bunu daha iyi anlıyorsunuz. Kimsenin alkollü araca binmesini tavsiye etmem" dedi.

Ahmet Buşkut, Alkollü araç kullanımının hem kendine hem de yanında birisi varsa ona zarar verdiğini belirterek, polis ekiplerinin yaptığı bu uygulamanın çok faydalı olduğunu aktardı.

Gülben Güler, uygulamaların hem kadınların hem de çocukların korunması amacıyla yapılan uygulamaların güzel olduğunu söyledi. Önder Uçkur, uygulamada alkol gözlüğü ile test ettiğinde kendisini sanki alkol almış gibi hissettiğini ve dubalara çarparak geçtiğini belirtti. Alkollü araç kullanmanın çok tehlikeli olduğunu aktaran Uçkur, kurallara uymak ve alkollü araç kullanmamak gerektiğini ifade etti.

Barış Karapaça