Sinek ilaçları yok satıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan sivrisinekler vatandaşların korkulu rüyası olmaya başladı. Edirne'de sivrisineklerin yoğunluğu ile ilgili şikâyetlerde artış görüldü. Sineklerden ve böceklerden korunmak için piyasada satılan ürünlere de talepler arttı.

Sinek ilaçları yok satıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğalan sinekler ve böcekler vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar sinek ve böceklerden korunmak için piyasada satılan koruyucu ilaçlara yoğun rağbet gösteriyor. Isırmalara karşı koruyucu ve ısırdıktan sonraki belirtileri azaltan ilaçların satışlarında artış yaşandığın ifade ede Eczacı Şükrü Ciravoğlu, bu ilaçların kış aylarına göre satışlarının arttığını söyledi.

                Bu yıl Edirne'de çok fazla sivrisineğin görüldüğüne dikkat çeken Ciravoğlu, 'Sivrisineklerle yapılan mücadele bazen yeterli olmayabiliyor. Sineklerin çoğalması aslında büyük oranda çeltik tarlalarından ve bu üretimin bulunduğu sulak alanlardan kaynaklanıyor. Bunlar yerleşim yerlerine yakın olduğu müddetçe kurtulmamız çok zor gibi duruyor. Korunmak için sürülecek losyonlar var. Ayrıca ısırdıktan sonra da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar da oluyor. Böcek ısırmalarına bağlı deride kızarıklık ve kaşıntılar oluyor. Onları önlemek için de krem, jel ve losyon şeklinde ilaçlar var. Daha ileri boyuttakiler için ise ağızdan kullanılan alerji ilaçları var. Bunların satışları yaz aylarında doğal olarak artıyor' dedi.

                Sinek ısırmalarına maruz kalan insanların eczanelere başvurduklarını ifade eden Ciravoğlu, bu kapsamda satılan ilaçlarında satışlarında kış aylarına göre artış yaşandığını söyledi.

                Aromatik bitkisel yağların sivrisineklere karşı koruma sağladığını ve ısırılmalara karşı etkili olduğunu belirten Ciravoğlu, bu ürünlerinde vatandaşlara fayda sağlayabileceğini kaydetti.

                Sahte ilaçlara karşı uyarılarda bulunan Ciravoğlu, 'Vatandaşlar ilaç gibi önemli olan şeyleri mutlaka eczanelerden ve doğru kanallardan temin etmesi gerek. İnternetten alınan ilaçlarda her zaman için bir kuşku olabilir. Bu tür ilaçların kontrollü olarak tüketilmesinde fayda var' dedi