Yavru vatanın Barış ve Özgürlük Bayramı kutlandı

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs'a düzenlenen Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nde tören düzenlendi.

Yavru vatanın Barış ve Özgürlük Bayramı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kuzey Kıbrıs'a düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi. Törende TRT arşivindeki görüntülerden hazırlanan kısa bir video gösterimi yapıldı. Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı arşivinden fotoğraflar sergilendi.

Kuzey Kıbrıs halkının ve gazilerin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Rumların ve Yunanistan'ın hayallerini Beşparmak Dağları'na takıldığını söyledi.

Kıbrıs'ta 498 kahramanın şehit olduğunu aktaran Özbaş, "Adaya özgürlük, bağımsızlık ve kardeşliği getirmek için gitmiş olduğunuz günün 48'inci yıldönümünü kutluyoruz. Bir güç olduğumuz bu görevde 498 kahraman evladımızı Kıbrıs'ta şehit verdik. Yüzlerce gazimiz var. Allah hepinizden razı olsun. Tüm Kıbrıs halkının ve gazilerimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen onurlu mücadele için gazilere minnet duyduklarını belirten Özbaş, şehitlere Allahtan rahmet diledi.

Törene katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen, 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. TRT arşivlerinden talep ettiğimiz videolar ile başkanlığımızın gönderdiği 25 kare fotoğrafı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne bölge müdürlüğü olarak Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile beraber gösterime sunduk' dedi.

Törende açıklamalarda bulunan Edirne Gaziler Dernek Başkanı Ahmet İsmailoğlu, 'O günü yaşamak ve hatırlamak bizleri duygulandırdı. Bu savaşta benim unutamadığım tek şey var. Çok kıymetli basın mensubu Âdem Yavuz orada gözleri bağlanarak esir düştü ve şehit oldu. Şuanda ülkemizde mezarı Sivas'tadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gelmiş geçmiş bütün şehitleri, ebediyete intikal eden tüm gazi arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum' dedi.

Düzenlenen tören için yetkililere teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Fevzi Demir, 'İlk defa bu şekilde bir programa katıldığımız için hepimiz heyecanlıyız. Buradaki olayı size anlatmama gerek yok zaten hepiniz biliyorsunuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de, 15 Temmuz'da, Kıbrıs'ta vatan uğruna şehit düşen tüm askerlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet, sağ kalan gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Barış Karapaça