• Haberler
  • Edirne
  • Sezer, 'Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde kapsamlı bir çalışma yapılacak'

Sezer, 'Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde kapsamlı bir çalışma yapılacak'

Edirne Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Vali Yunus Sezer başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Vali Sezer 2 önemli proje hakkında bilgi vererek Kentte tarihi konakların bulunduğu Kaleiçi semti ile Saraçlar Caddesi'nde Sokak sağlamlaştırma projelerinin uygulanacağını belirtti.

Sezer, 'Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde kapsamlı bir çalışma yapılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Koordinasyon Kurulu Vali Yunus Sezer Başkanlığında Devecihan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kentin önemli caddelerinin başında gelen sosyal hayatın merkezi olan Saraçlar Caddesi ile tarihi konakların bulunduğu Kaleiçi semtinde sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

Saraçlar Caddesi'ndeki çalışmayla dükkan önlerinde tente ve tabela kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kaleiçi'nde de tarihi konakların restorasyonu ve ihyasıyla kente yeni bir turizm rotası kazandırılacak.

Vali Sezer, Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde kapsamlı bir çalışma yapılacağını söyledi.

Kente yakışır çalışmalar yapılacağını dile getiren Vali Sezer, "Özellikle tarihi alanlarımız Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde yapılacak proje Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yatırım programına alındı. Büyük bir ödenek ayrıldı. Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Projeler kent turizmine değer katacak. İlimiz her alanda güzel bir şehir. Amacımız eksikleri hızlı bir şekilde yoluna koymak." Şeklinde konuştu.

Adım atılması gereken konularla ilgili birçok projenin ihalesinin tamamlandığını söyleyen Vali Sezer, “Amacımız bir taraftan tarım bir taraftan ulaşım ve bir taraftan turizm alanlarında eksik kalan işlerimizi hızlı bir şekilde yoluna koymak. Güzel bir çalışma ortamımız oluştu. Bütün kurumlar ellerinden geldiği kadarıyla gayretlerini ortaya koymaya çalışıyorlar.” Dedi.

Sezer, Saros Körfezi'ndeki limanlarda ve sahil şeridinde düzenleme çalışması yapılacağını dile getirdi.

Saros Körfezi ile ilgili olarak bir yönetmelik çalışması yaptıklarını belirten Sezer, “Enez'de sahil şeridindeki dağınıklığı inşallah bu sene gidermiş olacağız. Burada Saros Körfezi ile ilgili olarak bir yönetmelik çalışması yaptık. Bir kurul oluşturduk ve alanlar teker teker gezildi. Orada hangi noktada hangi işletmek yer alacak ve vatandaş nasıl hizmetler sunacağını, bütün alanlarda adım adım planlamasını yapıyoruz. Kurulda belediye başkanlarımız da, kaymakamlarımız da, ilgili işletmeci arkadaşlarımız da var. Burada inşallah önümüzdeki bu dağınıklıkla, çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalmayacağımız şekilde bir düzenlemenin içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim.” Dedi.

Sezer, körfezdeki limanlardan en iyi şekilde yararlanılması için çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Limanlarda eksiklerin kısa sürede tamamlanacağına değinen Sezer, “Yayla limanı ile ilgili olarak orada zamanla yapılan mendirek ve limandaki çalışmalar nedeniyle limanın sağ tarafındaki kumsal alan çoğalırken, sol tarafındaki yerleşim alanları dalgaların da vurmasıyla beraber binalar risk altına girmiş durumda. Onunla ilgili ulaştırma ve altyapı genel müdürlüğümüz bir ekip gönderdiler bir çalışma yaptık orada. Proje çalışmaları tamamlandı. O projelerin şimdi imar planlarına aktarılması devam ediyor ama onu beklemiyoruz, bir şekilde de burada ihalelere başlayacağız. Burada 7 tane dalga kıran inşallah kısa zamanda ihalelerini yapıp yapımına başlayacağız. Arkadaşlar teknik çalışmaları tamamlıyorlar. Biz de ödenekle ilgili çalışmalara başlayacağız. Limanların aktif kullanılması ilgili de geçen hafta teker teker tüm limanları gezdim ben. Bütün limanları en iyi şekilde kullanacağız. Özellikle İbrice dalış alanı açısından son derece önemli. Burada yeni tesisler yapılması için çalışmalar başlatacağız. Enez Limanı ile ilgili de orada daha önce konuşulanları artık ete kemiğe büründürdük, inşallah belki Yunanistan tarafıyla farklı bir uygulama yapabiliriz. Şu anda çalışmalar belli bir noktaya geldi ama neticelenmeden onu da açıklamak istemiyoruz. Sonuç olarak sahil şeridimiz çok kıymetli, burayı da bu kıymete yakışır şekilde planlamasını yapacağız ve uygulamaya geçiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kuruluşlarca Valiliğe gönderilen raporlara göre, Edirne’de kamu kuruluşlarının 2023 yılı yatırım programlarında küçük, orta ve büyük ölçekli 441 proje yer aldığı belirtildi. Toplam bedeli yaklaşık 29,5 milyar TL’yi bulan projeler için önceki yıllarda 8,3 milyar TL harcanmış, 2023 yılında da 6,8 milyar TL ödenek kullandırılması öngörüldüğü, dördüncü yatırım dönemi sonuna kadar yapılan çalışmalar dâhilinde 4,9 milyar TL harcama yapılarak yüzde 72 nakdi gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar