Sezai Karakoç unutulmadı

Trakya Üniversitesi İlim ve Düşünce Topluluğu ve Ayizi Düşünce Dergisi tarafından İlahiyat Fakültesinde tarafından Sezai Karakoç'u anma programı düzenlendi.

Sezai Karakoç unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezai Karakoç'un fikirleri ve hayata bakış açısı düzenlenen programla öğrencilere anlatıldı. Türk edebiyat ve fikir dünyasının önemli kalemi Sezai Karakoç anısına Edirne’de konferans düzenlendi.

Konferans öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, asıl amaçlarının üniversite öğrencilerinin Karakoç’un eserleriyle tanışması olduğunu söyledi.

"Bu programların amacına ulaşacağını düşünüyoruz"

Karakoç’un Türkiye’nin bir değeri olduğunu ifade eden Bıyıklı, “Bu manada Türkiye'nin bu değerini gençleriyle buluşturmak, gençlerimizle tanı Türkçe yazarlar. İnşallah bu programların amacına ulaşacağını düşünüyoruz.Biz Türkiye’nin ve dünyanın içindeki dar boğazdan Karakoç’un fikirleri ile çıkılacağına inanıyoruz. Çünkü Sezai Karakoç evrensel fikirleri olan bir yazardı. Sezai Karakoç sadece İslam Dünyasının yaşadığı sıkıntıları değil. Bütün insanlığın yaşadığı sıkıntılara çözümler üreten önemli bir mütefekkir, Türkiye’nin bir değeri.  Bu manada Türkiye’nin bu değerini gençlerimizle buluşturmak, gençlerimizle tanıştırmak da Türkiye Yazarlar Birliği olarak bizim bir misyonumuz içerisinde diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ayizi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Osman Arslan öğrencilere Karakoç’un Türk Edebiyatı’na bakış açısını anlatacaklarını aktardı. Konferansta emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, Karakoç’un felsefesinin öğrencilere anlatılması gerektiğini vurguladı.

Karakoç'un bilinmesi, tanınması ve okunmasının toplumun içinde bulunduğu darboğazdan çıkma noktasında önemli bir imkan olduğunu aktaran Bıyıklı, gençlerin Karakoç'u yeteri kadar tanımadığını aktardı.

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan, Karakoç'un Türk düşüncesi ve Türk şiirinin önemli isimlerinde anlattı.

"Geçlere bu sürdürülebilir hafızayı anlatmaya çalışacağız"

Gençlere Karakoç’u okuması tavsiyesinde bulunan Kılıçarslan, "Sezai Karakoç sürdürülebilir hafızayı bize aktararak aramızdan ayrılmıştır. Ben Filistin konusundaki ilk duyarlılığımı Karakoç'un fikirleri ve şiirlerinden edinmiştim. Bugün de geçlere bu sürdürülebilir hafızayı anlatmaya çalışacağız" dedi.

Konferans, Sezai Karakoç'u anlatan belgesel izlenmesiyle başladı. Akabinde ise Karakoç'un hayatı, şiirleri, medeniyet anlayışı, diriliş felsefesi ve hayata bakış açısıyla ilgili öğrencilere bilgiler verildi.

Fahrettin Baydar-Alper Tavukçu

Fahrettin Baydar