Minik öğrencilerden deprem tatbikatı

Deprem eğitimi alan öğrenciler, daha sonra öğrendikleri bilgileri uyguladı

Minik öğrencilerden deprem tatbikatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

  Eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltıyor.

Edirne'de öğrencilerde deprem bilincini oluşturmak amacıyla Plevne İlkokulunda deprem tatbikatı yapıldı. Deprem konusunda eğitim alan öğrenciler, daha sonra öğrendikleri bilgileri uyguladı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Hizmetleri Birimimizin koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllü öğretmenlerden teşkil edilen MEB-AKUB (İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi) ile eşgüdümlü olarak öğrencilere temel afet bilincinin kazandırılması ve afet öncesi hazırlık konularında eğitimler verildi ve tatbikatlar yapıldı.

Bu amaçla “1-7 Mart Deprem Haftası” dolayısıyla öğrencilere ve personele depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi. Depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu.

Akabinde Afet Kulübü Öğretmenleri Şaban Battal, Erdinç Zorlutuna'ın rehberliğinde , Müdür Yardımcısı Bilgin Ayyıldız , Erkan Demiralay ve Anaokulu müdür yardımcısı Yeliz Yanar 'ın koordinesinde 1-7 Mart deprem haftası kapsamında hazırladığı tahliye senaryosunu ile okulda “Deprem Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Tatbikata 4 idareci 45 öğretmen 5 memur, hizmetli 2 kantinci ve 841 öğrenci ile vukuatsız bir şekilde tamamlandı.  Haber Merkezi

HABER MERKEZİ