• Haberler
  • Edirne
  • İba, dijital içerik üreticisi Metan'ın programına konuk oldu

İba, dijital içerik üreticisi Metan'ın programına konuk oldu

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, gazeteci Adem Metan'ın programına konuk oldu. İba, söyleşide Edirnelilerin sosyal belediyecilikle tanışmalarını istediklerini belirtti.

İba, dijital içerik üreticisi Metan'ın programına konuk oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'ye ziyaret gerçekleştiren Metan, İba ile yapılan söyleşide seçim süreci ve projeler hakkında bilgi aldı. İba, söyleşide 5 yıldır İl Başkanı olarak Edirne'de aktif olduklarını ve her bir vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirtti. İba, şimdi Belediye Başkan adayı olarak hizmet etmek istediklerini ve Edirne'nin kazanması için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Ancak son dönemde yerel yönetimlerin hak ettiği hizmeti alamadığını ve bu konuda daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Metan'ın "Belediyecilik hizmetlerinde gerçekten burası diğer illere bakıldığında çok geride kalmış diyebilir miyiz?" sorusuna İba, 30 yıl önceki ve şu anki belediye başkanı adaylarının vaatlerinin benzer olduğunu belirtti.

Edirne’ye gelerek İba ile söyleşi gerçekleştiren Metan, seçim süreci ve projeler hakkındaki merak edilenleri sorarak bilgi aldı.

İba, söyleşide 5 yıldır İl başkanı olarak Edirne’de aktif olduklarını ve her vatandaşa dokunmayı hedeflediklerini belirtti.

İba, Belediye Başkan adayı olarak hizmet etmek istediklerini ve Edirne'nin kazanması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Edirne’de hala temel belediyeciliğin konuşulduğunu aktaran İba, “ vatandaşların bizden beklentilerini dinlemek bizim de onlara elimizden gelen bir konuysa destek olmak için çok çalıştık. Şimdi başka bir yolculuktayız tabii. Belediye Başkan adayı olarak buradayım. Yine Edirne’ye hizmet etmek istiyoruz. Derdimiz, gayemiz, sevdamız Edirne. Edirne’nin kazanması, Edirneli insanların kazanması. Yerel yönetimlerde hak ettiği hizmeti alması. Şimdi bu amaç ve gaye için çok fazla gayret ediyoruz. Son dönemde yerel yönetimlerde hak ettiği hizmetleri maalesef alamadı. Sokağın ortak sesi bu. Bizde daha fazla hizmet hak ediyoruz daha fazla hizmet istiyoruz. Hala Edirne’de temel belediyecilik konuşuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Metan’ın, “Belediyecilik hizmetlerinde gerçekten burası diğer illere bakıldığında çok geride kalmış diyebilir miyiz” sorusunu cevaplayan İba,  Edirne’de 30 yıl önceki belediye başkanı adaylarının vaatlerinin şu anki adaylarla aynı olduğunu söyledi.

Edirne’nin son dönemde yerelde hak ettiği hizmetleri almadığını aktaran İba, “Edirne’nin gelecek dönem çok Makro bir projesi var. Hızlı tren projesiyle Edirne İstanbul bir saate düşüyor ve biz yerelde bu İstanbul’un bir mahallesi sokağı olacağız belki. Bugün Edirne her hafta 50 bin kişi ağırlıyorsa 500 bin kişiyi ağırlayacak. Her anlamda buna hazır olmayı istiyoruz ama biz hala Edirne’nin 30 yıl önceki problemlerini bugün de konuşuyoruz. Bu da Edirne’nin son dönemde yerelde hak ettiği hizmetleri almadığının en büyük göstergesi aslında ve çok iddialıyız burada diyoruz ki biz Edirne’nin temel belediyecilik hizmetleri ile ilgili sorunları maksimum bir yıl içinde en azından altyapı üst yapıyı tamamlayacağız. Edirne’de birçok mahallede sular akmıyor Edirne son 2 ayda çok ciddi bir su krizi yaşadı mahallelerimizde, cami avlularımızda su kuyrukları oldu. Edirne’de 94 yılının İstanbul’unu yaşıyor.” İfadelerini kullandı.

İba, Edirne’de yaşayan vatandaşların sosyal belediyecilikle tanışmasını istediklerini dile getirerek hizmetin yerelde başladığına değindi.

Metan’ın “Vatandaşın artık hizmet odaklı belediyeciliği arzu ettiğini sahada görüyor musunuz” sorusunu da cevaplayan İba,  Edirnelilerin kent için hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Saha çalışmalarında vatandaşların hizmet istediğini söyleyen İba, siyaseti ikinci planda bırakarak Edirne ve halk için çalıştıklarını ifade etti.

Metan’ın “Peki siz bu konuşulanları canlandırdığımızda 31 Mart sonrası vatandaş size bu yetkiyi verirse nasıl bir süreçle başlayacaksınız” sorusunu yanıtlayan İba, Uzun vadede planlama yaptıklarını söyledi ve şunları kaydetti:

 “Uzun vadede planlama yaptık. Kısa vadede en acil bizim bir yıl içinde çözmemiz gereken en büyük sorun alt yapı, üst yapı ve toplu taşıma. Bu üç hizmet şu anda Edirne’den öncelikli ve en kısa vadede çözülmesi gereken hizmetler. Vatandaşın öncelik beklentisi ve temiz su. Temiz su şu anda ilimizdeki en büyük kriz. Hala çeşmelerinden kahverengi sular akıyor Edirne’de veya hiç akmıyor. İlk etapta bunlara çalıştık yeşil alanlara çalıştık. Sonra tabi vizyon projelerimiz var. Edirne hala balkanların başkenti olma özelliğini devam ettiren bir şehir. Bu anlamda da turizmi mutlaka öne çıkaracağız”  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN