• Haberler
  • Edirne
  • 'Sevgili Günebakanlar' darbuka ritim grubu şenlikte bir araya geldi

'Sevgili Günebakanlar' darbuka ritim grubu şenlikte bir araya geldi

Edirne'de kadınların kurduğu 'Sevgili Günebakanlar' darbuka ritim grubu geleneksel bahara merhaba şenliği gerçekleştirdi.

'Sevgili Günebakanlar' darbuka ritim grubu şenlikte bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Suni Gölet Parkı'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen geleneksel bahara merhaba şenliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

 ‘Sevgili Günebakanlar’ darbuka ritim grubunda yer alan kadınlar yaptıkları ev yemekleriyle piknik yaptı.

Kadınlar, müzik şöleni ile doyasıya eğlendi.

Gösterileri görenler de gruptaki kadınlarla birlikte halay çekti, oyun havası eşliğinde eğlenceli bir gün geçirdi.

Edirne Barış Parkı’nda bir araya gelen Günebakanlar darbuka ritim grubunun üyeleri, sergiledikleri performansla yoğun ilgi gördü.

Grup üyesi Sevgi Eryavaş, Edirne’de 2 yıl önce dört kadın bir araya gelerek ritim grubu kurma kararı aldıklarını söyledi.

Her geçen gün büyüyerek 100 kadına ulaştıklarını dile getiren Eryavaş, "Daha sonra çalışmalara başladık. Zamanla sayımız arttı. Haftanın belirli günleri bir araya gelerek hem darbuka çalıp müzik bilgilerini geliştiriyorlar hem de çaldıkları eğlenceli müzikler eşliğinde dans ediyorlar. Kapımız her kadına açık. Herhangi bir kuruma bağlı değiliz ve kendi kendimize bir araya gelip çalışıyoruz. Çok keyifli zaman geçiriyoruz. Her geçen gün büyüyerek 100 kadına ulaştık. Sergiledikleri performansla yoğun ilgi görüyor. Çeşitli şenlik ve eğlencelerde gösteri yapıyoruz.” Dedi.

Halkın takdirini kazanan kadınlar, 400 üyeye ulaştıklarında konser vermeyi hedefliyor. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ