Kavurucu sıcaklar erken başladı

Edirne, yeni haftaya 36 dereceye ulaşan yüksek sıcaklıkla başladı. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiledi. Kentteki cadde ve sokaklar, kavurucu sıcak nedeniyle boş kaldı.

Kavurucu sıcaklar erken başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

-Serinlemek İçin Çeşitli Önlemler Alındı

Günlük işlerini halletmek ve alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşlar, yüksek sıcaklıklar karşısında zor anlar yaşadı. Sıcaktan korunmak için birçok kişi gölgelik alanlara sığındı, bazıları ise şapka, gözlük, şemsiye ve havlu gibi eşyalarla kendilerini korumaya çalıştı. Serinlemek isteyenler, süs havuzları ve çeşmelere yönelerek ferahlamaya çalıştı. Saraçlar Caddesi gibi kentin en işlek bölgeleri, sıcak havanın etkisiyle tenhalaştı.

-Sıcaklıklar Sağlık Riskleri Yaratıyor

Birdenbire artan sıcaklıklar, özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler ve çocuklar için sağlık riskleri oluşturuyor. Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklıklarının hafta boyunca 35-37 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Tahminlere göre, Edirne'de hava sıcaklıkları Salı günü 37 derece ve güneşli, Çarşamba 33 derece ve parçalı bulutlu, Perşembe 31 derece ve parçalı bulutlu, Cuma günü ise 32 derece olacak.

Bebeği ile birlikte pazara çıkan Büşra Ülgey Kayıcı,"Çok sıcak gölgeden gitmeye ve el pervanesi ile serinlemeye çalışıyorum. Çocuğu okula bıraktıktan sonra o boşlukta alışverişe çıktık ama sıcaktan bunalınca dinlenelim dedik. Ama mecbur olmadıkça sıcakta dışarıya çıkmamaya çalışıyorum" ifadelerine yer verdi.

Havanın çok sıcak olduğunu ve termometrelerin 37 dereceyi gösterdiğini belirten Samet Atakul Bulut, "İşimiz olduğu için dışarıya çıktık. Bulduğumuz gölgelerde serinlemeye çalışıyoruz. Çeşmelerimiz var. Ancak bu tarz şeylerle serinleyebiliyoruz" dedi.

Vatandaşlardan Hatice Aktop, evde pervane dışarıda da yelpaze ile sıcaktan korunmaya çalıştıklarını söyledi.

Sıcaktan şemsiye ile ve gölgelerde durarak korunmaya çalıştıklarını söyleyen seyyar satıcı Ali Taluy,sıcak havanın çok etkilediğini gölgelerin bile fayda etmediğini belirtti.

İşlerini halletmek için dışarıya çıkan vatandaşlardan Ersin Kendigelmiş, sıcaktan havlu ve su ile korunmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşlardan Habibe Güneş ise sıcak havadan gölgelerde korunduğunu ve su içmek için çeşmeye geldiğini söyledi.

Fahrettin Baydar