Eski üyeler meclisi ziyaret etti

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının birinci birleşimi gerçekleştirildi. Önceki dönem meclis üyeleri İl genel meclisine ziyarette bulundu.

Eski üyeler meclisi ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya geçilmeden önceki dönem meclis üyelerini temsilen önceki dönem İl Genel Meclisi başkanı Abdülaziz Çıkıkçı konuşma yaptı.

Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmek istediklerini belirten Çakıcı, “ Benim sizlerden eski İl Genel Meclisi Başkanı olarak beklentim, birlikte çalışıp Edirne için güzel olan, doğru olan neyse akıl süzgecinden geçirerek, bu hizmetleri en doğru biçimde ortak hareket ederek yapacağınızı düşünüyorum ve böyle talep ediyorum. Birlikte hareket etmenizde mutlaka fayda vardır diye düşünüyor ve Edirne’nin yararına olan da bu olduğunu biliyorum.” Dedi.

Çakıcı, İl Genel Meclisinde kadın sayısının az olduğunu ve önümüzdeki dönemde daha fazla kadın üye görmek istediklerini aktardı.

Çıkıkçı, konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ise Çıkıkçı ve meclise ziyarette bulunan önceki dönem üyelerine ziyaretleri için teşekkür etti.

Ardından Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının birinci birleşimi Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı.

Daha sonra Turizm Komisyon raporunu komisyon başkanı Salih Akar okudu.

Akar, Hotel ve Motellerde yatak kapasiteleri ve yapılan hazırlıklar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Keşan turizm ve kısmi turizm belgeli konaklama tesislerinin kapasiteleri hakkında bilgi veren Akar, toplam 11 hotelde bin 322 oda ve 3 bin 526 oda olduğunu aktardı.

Keşan ilçesi basit konaklama turizm işletme belgeli tesisler hakkında meclisi bilgilendiren Akar, toplam kapasitede 895 oda ve bin 790 yatak olduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, rapordaki toplam yatak kapasitesinin 5 bin 326 gibi görünse de özel tesisteki 2 bin 722 yatak kapasitesinin çıkarıldığında Keşan’daki yatak kapasitesinin 2 bin 600’e düştüğüne değindi.

Gegeoğlu, Saros Körfezi’ndeki turizm anlayışının ev pansiyonculuğu olarak devam ettiğini dile getirdi.

Sürecin nasıl ilerleyeceğini bekleyip göreceklerini belirten Gegeoğlu, “ev pansiyonculuğu konusunda da ne kadar ileri gittik ve ne kadar sağlıklı bu işleri yürütüyoruz o da ortada. Bu yıl gelen bir kısıtlamayla birlikte önümüzdeki süreci nasıl ilerleyeceğini göreceğiz. Ama 10 binleri ağırladığımız bir bölgede 2 bin 600 yatak kapasitesi gerçekten çok az. Bu da belki de turizm anlamında dar bölge olarak ne kadar hazırlıksız ve bu işi karşılamada ne kadar geç kaldığımızın bir göstergesidir.” Dedi.

Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunu komisyon başkanı Mehmet Güneş Yılmaz okudu.

Yılmaz, 500 baş ve üzeri hayvancılık tesisleri hakkında üyelere bilgi verdi.

 

KUMRU ÖNGÜN