'Serviks Kanseri Farkındalık Ayı' seminer gerçekleştirildi

Ocak ayı 'Serviks Kanseri Farkındalık Ayı' etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde serviks kanseri hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

'Serviks Kanseri Farkındalık Ayı' seminer gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa, Vali H. Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve il protokolünün eşleri ve STK’ların kadın üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa İshak Yıldırım'ın açılış konuşmalarıyla başlayan program, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Beyza Artar’ın kanser taramaları ve KETEM çalışmaları hakkındaki bilgilendirme sunumunun ardından Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Gizem Gencosman'ın serviks kanseri ile ilgili bilgilendirme sunumu ile devam etti.

Programın gerçekleştirildiği halk eğitim merkezinin önünde kurulan stantla KETEM ve kanser taramaları ile ilgili broşürler dağıtılarak afişler sergilendi. Konu ile ilgili farkındalık oluşturması için yeşil renkli kurdeleler dağıtıldı. Katılımcılar taramalarını yaptırmak üzere hastanelere ve KETEM'e davet edildi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ