Şenliklere 9/8'lik davet

Roman vatandaşlar geleneksel kıyafetlerini giyerek her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde baharın habercisi Kakava ve Hıdırellez şenlikleri için davul zurna eşliğinde vatandaşları ve esnafı davet etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şenliklere 9/8'lik davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kakava şenlikleri için geri sayım başladı. Baharın en renkli kutlamaları Edirne’de gerçekleştiriliyor.

Her yıl 5-6 Mayıs’ta düzenlenen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri’nin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için Kakava ateşi yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor.

Bahara Giriş ritüeli ise 6 Mayıs sabahı saat 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.

Yüzyıllardır süre gelen ritüeller gerçekleştiriliyor.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne giren Kakava şenlikleri bu sene 5 Mayıs'ta Edirne Sarayiçi'nde düzenlenecek.

Roman vatandaşlar bu kutlamalara geleneksel kıyafetleri ve Roman ezgileri ile dans ederek Saraçlar Caddesinde renkli görüntülere sahne oldu.

Kakava şenlikleri geldiği zaman ilk önce evlerini boyadıklarını ve sonra kendileri süslendiklerini söyleyen İpek Merdin, "Suya dileklerimizi atarız. oynayıp para toplamaya çıktık. Geçen yıl çok kalabalık vardı bu sene de yoğunluk bekliyoruz. Bizim adetlerimiz böyle. Vatandaşlarımız da oynayıp bize eşlik ediyor" dedi.

Her yıl Kakava şenlikleri için geleneksel kıyafetlerini giyip oynamaya ve davete çıktıklarını söyleyen Sudenaz Çekiççi, "Burada müzikler eşliğinde oynayarak misafirleri çağırıyoruz. 6 Mayıs'ta Kakava şenliklerimize herkesi davet ediyoruz" dedi. Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN