• Haberler
  • Edirne
  • Selimiye Camisi yıl içerisinde 5 milyon ziyaretçi ağırladı

Selimiye Camisi yıl içerisinde 5 milyon ziyaretçi ağırladı

Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Selimiye Camisi, 2023 yılı içerisinde milyonlarca ziyaretçi ağırladı.

Selimiye Camisi yıl içerisinde 5 milyon ziyaretçi ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ESCO kültürel eser listesinde yer alan Edirne Selimiye Camii, yıl içerisinde milyonlarca ziyaretçi ağırlayarak rekora imza attı.

 Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii, iç ve dış mekânda yürütülen çalışmalar esnasında ibadete ve ziyarete açık tutuluyor.

Restorasyon çalışmalarına rağmen yıl içerisinde ziyaretçi sayısı yaklaşık 5 milyon olan Selimiye Camii 449 yıldır ihtişamıyla göz kamaştırıyor

Yurt içi ve yurt dışından çok fazla sayıda ziyaretçi çeken Selimiye Camii, gelecek yıl ibadete tamamen açılması bekleniyor.

Yıl içerisinde yaklaşık 5 milyon turistin ziyaret ettiğini belirten Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Caminin restorasyonuna tanıklık etmek bir şans. Özellikle mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin çalışmaları görmek için camiyi ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu süreçte minarelerin dışındaki iskelelere hayranlıkla bakan mimar adaylarını gördük. Edirne'ye gelen turistlerin camiyi ziyaret etmeden ayrılmıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Selimiye Meydanı’nın camiyle bir bütünlük oluşturuyor. Camideki restorasyon çalışmaları ibadet ve ziyarete açık devam ediyor. 2023 yılında yaklaşık 5 milyon turistin Selimiye'yi ziyaret ettiğini değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme camiden görevli din ve güvenlik görevlilerinden edinilen bilgi kapsamında gerçekleşiyor.” Dedi.

Selimiye Camisini görmek için farklı yerlerden ziyarete gelen vatandaşların olduğunu dile getiren Soytürk, “Özellikle Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın memleketlerine geldikleri yaz aylarında yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bununla birlikte Edirne'nin İstanbul'a yakın bir konumda olması ve buradan gelen misafirlerimiz Selimiye'nin ziyaretçi sayısında önemli bir yere sahip. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri başta İstanbul olmak üzere çevre illerden gelen ziyaretçiler için Selimiye Camisi önemli bir turizm destinasyonu. Mimar Sinan'ın başyapıtı olan Selimiye'yi restorasyonuyla gözlemlemek çok büyük bir ayrıcalık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlemesi yapılan Selimiye Meydanı da ayrı bir destinasyon oldu. O meydandan Yemiş Kapanı Hanı'nın kalıntıları arasında yürümek Selimiye'yi uzaktan temaşa etmek çok ayrı bir duygu." Şeklinde konuştu.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN