Seçim tartışması mecliste tansiyon yükseltti

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşiminde gündem dışı söz alan CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin sevincini yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut, 'Duyanlara duymayanlara, soranlara sormayanlara, laf aramızda adam yine kazandı' dedi.

Seçim tartışması mecliste tansiyon yükseltti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri, gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu. CHP'li meclis üyeleri ise Akbulut'un açıklamalarını eleştirerek yanıt verdi.

Edirne İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarının 2. birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu raporları meclis üyelerine sunuldu.

Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu raporu komisyon başkanı Serdar Çığla okudu. Çığla, Meriç ilçesine bağlı köylerde altyapı, kanalizasyonların yapılış tarihleri, şebekesi, fosseptik çukurları ve arıtmaların fiziki durumu hakkında üyelere bildi veridi.

Komisyon, tüm köylerde fosseptik çukuru ve rögarların temizliğinin sağlanması, rögar kapakların eksikliklerinin giderilmesi ve yolların yükseltilmesi ile toprak altında kalan rögarların yükseltilmesi, ilave hatların yapılması kanalizasyon sisteminin daha iyi çalışacağı yönünde görüş bildirdi.

Okunan rapor meclis üyeleri tarafından tartışılarak karara bağlandı. Daha sonra Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu komisyon başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından meclis üyelerine okundu. Gümülcineli, sürdürülebilir çevre sağlığı için su kaynaklarının doğru kullanımı hakkında üyelere bilgi verdi.

Komisyon, kentsel ve kırsal alanlarda içme sularının Kullanıcılara sağlıklı bir şekilde sunulmasını sağlayacak altyapılar tamamlanarak, ilgili kurumlarca su kalitesinin düzenli olarak izlenmesi yönünde görüş bildirdi. Rapor üyeler tarafından karara bağlandı.

Komisyon raporlarının okunması sonrası gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimini değerlendirdi.

Türkiye Milleti’nin tercihini istikrardan yana kullandığını söyleyen Akbulut, “Hükümetimize hayırlı olsun diyorum. 28 Mayıs’ta milletimiz tercihini yaparak yine istikrardan yana tavrını koydu ve AK Parti hükümeti yine güven tazeledi. Uzun bir süreçti. 14 aya varan toplantılar birbirini kovaladı, programlar hazırlandı. Kimisi masadan kalktı, tekrar oturdu. Kimisi aday oldu, birtakım şantajlar yapıldı, geri döndü. Netice itibariyle Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı sandığa giderek, Cumhur İttifakı açık ara farkla ülkemizin tekrar yönetimini elde etti. Eskiden olduğu gibi ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması anlamında çalışmalarımız devam edecektir. Kazanmanın önemli bir sebebi güvendir. Bir topluma eğer güven veremiyorsanız sizin seçilme şansınız olmaz. Vaatler havada uçuştu ama buna rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan güven tazeledi ve millet tekrardan devlet başkanı ilan etti. Bu seçim 17. defa kazandığının sonucuydu. Pazar gününden itibaren ülkemizin kalkınmasını adına çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

"Laf aramızda adam yine kazandı"

Büyük bir zafer elde ettiklerini ve milletin tekrar güven verdiğini söyleyen Akbulut,  "Biz öyle bir Cumhurbaşkanına sahibiz ki vatandaşımız yaklaştığı zaman ‘Allah benim ömrümden alıp sana versin’ diyor. Farkımız bu. Bu millet kazandı. Yani duyanlara duymayanlara, soranlara sormayanlara, laf aramızda adam yine kazandı” dedi.

Akbulut’un konuşması CHP’li üyeler tarafından zaman zaman kesildi. CHP Grup Başkan Vekili Şenol Kılıç AK Parti ve Akbulut’a yönelik eleştirilerde bulunarak gündem dışı söz aldı. CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç seçimlerin eşit şartlar altında yapılmadığını savunarak eleştirilerde bulundu.

Barış Karapaça