Kırbıyık, Vilayetler Hizmet Birliği encümeni seçildi

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Kırbıyık, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Vilayetler Hizmet Birliğine encümen olarak seçildiğini duyurdu.

Kırbıyık, Vilayetler Hizmet Birliği encümeni seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi yoklamanın alınması ve tutanak özetlerinin okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Vilayetler Hizmet Birliğine encümen olarak seçildiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Geçmiş, Edirne'nin Vilayetler Hizmet Birliğinde 10 yıldan beri encümen üye olarak yer almadığına değindi.

Birlikte encümen üyeliğine seçilen Vali Kırbıyık’ı tebrik eden Geçmiş, “Meclisin Vilayetler Hizmet Birliği hesabında olan 150 milyon lira 2023 yılı bütçesine devredildi. Birlik hesabımıza çeşitli kuruluşlardan yapılmış 274 milyon lira bağışı kabul ettik. Kendi bütçemizden deprem bölgesindeki 2 bin 500 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Deprem bölgesinde belirli bir sayıdaki vatandaşlarımızı kendi bulunduğumuz konutlarda misafir ediyoruz. Tüm giderlerini ve ihtiyaçlarını Vilayetler Birliği bütçesinden karşılıyoruz" Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu raporları meclis üyelerine sunuldu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN