• Haberler
  • Edirne
  • Sağlıkta şiddetin son bulması için bir araya geldiler

Sağlıkta şiddetin son bulması için bir araya geldiler

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, bir hastanın sağlık çalışanına silah çekmesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Sağlıkta şiddetin son bulması için bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de sağlık çalışanları 1. Murat Devlet Hastanesine doktorun silahla tehdit edilmesini protesto etti. Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları sağlıkta şiddetin sonlanması için gerekenlerin yapılmasını talep ederek ve yaşanan olayı kınadı.

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Sağlıkta şiddet affedilemez bir suçtur"

Sağlıkta şiddetin affedilemez bir suç olduğunu belirten Turhan, “Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır. Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması üzüntü verici olduğu kadar, bezdirici ve düşündürücüdür. Günün en ıssız vakti olan sabahın dördünde tüm büyükler, tüm idari amir sıfatı olanlar, ilin tüm ileri gelenleri yataklarında uyurken, işte o gece acilde görevli üç arkadaş başta olmak üzere, acil bünyesindeki diğer birimlerde, yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, yataklı servislerde, 112 istasyonlarında dur durak bilmeden, uykuyu aklına getirmeden karınca misali çabalayan sağlık mesleği mensuplarıdır” ifadelerine yer verdi.

Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat ise sağlık çalışanlarının canla başla kamuya hizmet verdiğini ifade etti.  Kanpolat, sağlıkta şiddetin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini aktardı.

Bir daha sağlıkta şiddet olayı yaşamak istemediklerini vurgulayan Kanpolat, “Çalışma arkadaşlarımızı korumak istiyoruz. Hastanede çalışan doktorumuzu ve sağlık personelimizi korumak için gerek polis gerekse jandarmanın 7/24 esasına göre nöbet tutan personelimizin güvenliğini sağlaması gerekmektedir. Durum bu kadar önemlidir” dedi.

Olay nasıl olmuştu?

İddiaya göre, Edirne 1. Murat Devlet Hastanesine bir yakınıyla gelen hasta yakını F.K, henüz bilinmeyen bir nedenle acil serviste görevli doktor ve sağlık memuruyla tartışmaya başlamış ve şüpheli F.K, belindeki silahı çıkartarak doktor ve sağlık memurunu tehdit etmişti. Şüpheli, doktorların şikayeti üzerine hastanedeki güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı.  Gözaltına alınan F.K, isimli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesine getirilmiş ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.