Sağlıklı gıda için denetim

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması ve gıda güvenirliliğinin korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda harekete geçti.

Sağlıklı gıda için denetim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşması ve gıda güvenirliliğinin sürdürülebilmesi amacıyla, kasap, şarküteri, market, büfe gibi gıda satış yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Tüketici öncelikli ve gıdanın tüketicilere güvenli koşullarda ulaşmasının hedeflendiği denetimlerde, denetimlerde izlenebilirlik şartlarına ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik kontroller gerçekleştiriyor.

15 ekip ve 35 gıda kontrol görevlisinin yer aldığı denetimler, kasap, şarküteri, market, büfe gibi gıda satış yerlerinde il genelinde rutin olarak yapılıyor. Ürünlerin izlenebilirlik şartlarına ve muhafaza koşullarına aykırı olup olmadığı kontrol edilen denetimlerde, mevzuata uygun olmayan ve taklit tağşiş yapılan ürünler hakkında idari yaptırımlar uygulanıyor.

Sağlıklı gıda amacıyla yapılan denetimlerin yanı sıra rutin gıda denetimlerinin de aralıksız bir şekilde sürdürüleceği ifade edildi.

Kumru Öngün

 

KUMRU ÖNGÜN