Şafak Kırbiç yeniden başkan

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Trakya Birlik), 2021-2022 iş yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Seçimlere mavi liste ile katılan mevcut başkan Şafak Kırbiç ve ekibi 215 oy aldı. Kırbiç, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Şafak Kırbiç yeniden başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula yaklaşık 600 kişi katıldı. Mevcut başkan Şafak Kırbiç seçimlere mavi liste, Cem Özkan ise sarı liste ile katıldı. Genel kurulda 298 oy kullanıldı. Seçimlerde 2 oy geçersiz sayıldı. Kırbiç’in mavi listesi 215, sarı liste ile seçime giren Cem Özkan ve ekibi ise 81 oy aldı.

Genel kurul açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından divan heyeti belirlendi. Divan başkanlığına Durgut Ersoy (Pehlivanköy Koop.), Başkan Vekilliği’ne Levent Kızıltan (Gelibolu Koop.), Katip Üyeliklere Göksel Baytop (Babaeski Koop.)  ve Yaşar Şentürk (Hayrabolu Koop.) seçildi.

Divan heyetinin belirlenmesi sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu ve Gündem maddelerinin görüşüldü.  Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Trakya Birlik), 2021-2022 iş yılı olağan genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. Gerçekleştirilen seçimlerde Şafak Kırbiç Mavi, Cem Özkan ise sarı liste ile yarıştı. Genel kurula Trakya Birlik yönetim kurulu üyeleri, Marmara Bölgesi'ndeki 35 kooperatifin yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birlik ortakları katıldı.

Genel kurulda konuşma gerçekleştiren Şafak Kırbiç, Trakya Birliğin 3 milyar 881 milyon 323 bin 170 TL tutarındaki ürün bedelinin tamamının ortaklara ödendiğini aktardı. Şafak Kırbiç, geçtiğimiz yıl 311 bin 220 ton ayçiçeği mubayaası (satın alım) gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Trakya Birlik'in özveri ile çalıştığını belirten Kırbiç, “Kamuoyunun beklediği ayçiçeği fiyatının belirlenmesi ve ortakların emeklerinin karşılığının ödenmesi için elimizden geleni yaptık. 2021-2022 iş yılını başarılı bir şekilde geçirdik. 2021 yılında 278 bin 465 ton olan ürün mubayaasını 2022'de 311 bin 220 ton olarak gerçekleştirdik. Geçen yıl yaşanan kuraklık verimi etkiledi. Hasat öncesi yaşanan kuraklıktan dolayı ayçiçeği mubayaasında beklentilerin bir miktar altında kaldık. Trakya Birlik olarak mubayaasının 96 bin 158 tona ulaştığı 8 Eylül 2022 tarihi itibarıyla ton başına 12 bin lira avans fiyat açıkladık. Hafta sonuna gelindiğinde ortaklardan mubayaa edilen toplam tonaj 311 bin 220 ton seviyesine ulaştı. Randıman oranı esaslı alım ile ortakların eline ton başına 12 bin 943 lira geçti. 3 milyar 881 milyon 323 bin 170 lira tutarındaki ürün bedelinin tamamını ortaklara kısa süre içerisinde ödedik.” Dedi.

Trakya Birliğin açıkladığı ton başına 12 bin liralık fiyatın ülke genelinde taktir edildiğini söyleyen Kırbiç, birlikte 24 saat esasına göre üretimin devam ettiğini ve maksimum kapasiteyle üretilen mamullerin piyasaya arz edildiğini vurguladı. Birliğin önceliğinin ürünlerin tarladan sofraya gelene kadar en iyi şekilde yürütülmesi olduğunu dile getiren Kırbiç, hedeflerinin tüketicilere sundukları mamullerin standartlarını sürdürmek olduğunu kaydetti.

“Üreticiler için akaryakıt istasyonu ile anlaşacağız”

Ülke için en temel tarım ürünlerinden olan yağlık ayçiçeği tohumunun üretiminde sürdürülebilirliğe destek vermek istediklerini ifade eden Kırbiç, “Önümüzdeki ayçiçeği ekim sezonunda çiftçinin kullanabilmesi için akaryakıt firmasıyla anlaşma yapacağız. En büyük gayret ve çabamız birliğin üretim, depolama, kooperatifçilik hizmet yapısı konusunda öz sermayeyi ve rekabetçiliği koruyarak yatırımlara hız kazandırmak.  Tamamladığımız 4 yıllık görev süremiz içerisinde imkânlarımız çerçevesinde yatırımlarımızı sürdürerek, her iki fabrikamızda üretim kapasitelerimizi arttırarak, teknolojilerini yenileme konusunda yatırımlar yaptık. Önümüzdeki süreçte çiftçilerimizin, ortaklarımızın akaryakıt ihtiyaçlarının karşılaması için bir akaryakıt firması ile anlaşma sağladık. Ayçiçeği ekim sezonuna kadar çiftçilerimiz anlaşmalı olarak nakit ve vadeli akaryakıt ürünlerini kurumumuzdan sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından genel kurulda 4 yıl süreyle görev yapacak yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Mavi listeyle seçime katılan Şafak Kırbiç güven tazeledi. Kırbiç’in listesinde şu isimler yer aldı; Asıl yönetim kurulu listesi Emre Yılmaz, Hilmi Kahraman, Ahmet Akgün, Hüseyin Kocabıyık, Remzi Kobak isimlerinden oluşurken, yedek listede ise İsmail Sancakçavuşu, Erkan Şener, Salih Köse, Mustafa Balcı, Zekeriya Güven ve Hakkı Çetin yer aldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN