Ritmin ve Sevginin Buluştuğu Engelliler Günü Etkinliği Duygulandırdı
Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim–Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen özel program, salona gelen herkese unutulmaz anlar yaşattı.
“Sevgili Günebakanlar Darbuka Topluluğu”nun sahnedeki enerjisi ve samimiyeti, ritmin ve dayanışmanın ne kadar güçlü birleştirici unsur olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda gerçekleşen organizasyonda topluluk üyeleri, hazırladıkları gösterilerle izleyicilerden yoğun alkış aldı. Geleneksel figürlerle süslenen darbuka performansları, salonu adeta bir festival havasına bürürken; aileler, öğrenciler ve davetliler bu anlamlı gecenin parçası olmaktan büyük mutluluk duydu.
Engelli bireylerle aynı sahneyi paylaşarak coşkuyu artıran Sevgili Günebakanlar Darbuka Topluluğu’ndaki kadınlar, “sevginin hiçbir sınırı yoktur” mesajını tüm salona hissettirdi. Hem oyun havalarının hem de farklı ritimlerin yer aldığı gösteride katılımcılar, alkışları ve destekleriyle sahnedeki ekibe eşlik etti.
Topluluğun kurucusu Sevgi Eryavaş, program sonrası yaptığı açıklamada sevginin birleştirici ve dönüştürücü etkisine vurgu yaptı.
Engellerin sevgiyle aşılabileceğini belirten Eryavaş, şöyle konuştu:
“Çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimizle birlikte kurduğumuz bu topluluk; sevginin, dayanışmanın ve ritmin insanları nasıl aynı noktada buluşturduğunu gösteriyor. Burada engel yok; burada uyum, birlikte üretmenin mutluluğu ve paylaşmanın sıcaklığı var. Her bir gösteri, sevginin sahnedeki en güçlü iz düşümüdür.”
Gecenin en ilgi çekici anlarından biri rengârenk kostümlerle hazırlanan dans performansı oldu. Sahnede yer alan katılımcılar, ritimle bütünleşen hareketleri ve enerjileriyle seyircilerin beğenisini topladı. Topluluk üyeleri, engelli bireylerle birlikte hem eğlenceli hem de ilham veren bir atmosfer yaratarak salonda duygu yüklü bir ortam oluşturdu.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, farkındalığı artıran en özel buluşmalardan biri olarak değerlendirildi. Sevgi ve dayanışmanın yoğun biçimde hissedildiği final bölümünde katılımcılar birbirlerine sarılarak geceyi noktaladı.
Programın sonunda Trakya Üniversitesi, Sevgili Günebakanlar Darbuka Topluluğu’nun kurucusu Sevgi Eryavaş’a, etkinliğe sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür belgesi takdim etti.
Bakmadan Geçme