• Haberler
  • Edirne
  • Ramazan dolayısıyla sebze-meyve pazarı boş kaldı

Ramazan dolayısıyla sebze-meyve pazarı boş kaldı

Edirne'de Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarı bu hafta umduğunu bulamadı.

Ramazan dolayısıyla sebze-meyve pazarı boş kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarı bu hafta en sakin günlerinden birini yaşadı. Kentte hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesine rağmen Pazar boş kaldı.

Ulus Pazarının kurulduğu alana kurulan meyve sebze pazarı geçtiğimiz hafta 11 ayın Sultanı Ramazan ayı için alışverişe gelen vatandaşların akınına uğramıştı.

Meyve sebze ihtiyaçlarının karşılandığı Pazar yerinde ise bu hafta oruç nedeniyle tezgâhlar boş kaldı. Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar çarşının yolunu tutarak sıcak havanının keyfini çıkarırken Pazar esnafı sıcak havaya rağmen umduğunu bulamadı.

Ramazan ayının ilk haftasında yoğunluk yaşadıklarını ama bu Pazartesi durgun olduğunu belirten Pazar Esnafı İbrahim Çam, “Ramazan ayı olması sebebiyle insanlar evlerinden pek fazla çıkmıyor. Ürünlerimiz yerli ve taze olduğu için genelde pazarımızda fiyatlar markete göre daha uygun. Vatandaşlarımızı pazarımıza davet ediyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarımız da renklenmeye başladı. Gelsinler hem yerel esnaf kazansın hem de halkımız taze ürün tüketsinler.” Dedi.  Dilek Şahin