Ramazan bereketiyle geldi

Ramazan ayı bereketiyle geldi. Edirne'de iftar ve sahur hazırlığı yapan vatandaşlar sebze meyve pazarına yoğun ilgi gösterdi

Ramazan bereketiyle geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Ramazan ayı dolayısıyla kentteki meyve ve sebze pazarında yoğunluk yaşandı. Sabahın erken saatlerinde tezgâhını açan Pazar esnafı müşterilerini beklemeye başladı.

Kentte pazartesi günleri kurulan meyve ve sebze pazarından iftar ve sahur için alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar esnafın yüzünü güldürdü.

Geçtiğimiz haftalarda etkili olan soğuk hava nedeniyle boş kalan Pazar bu hafta Ramazan’dan dolayı en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.

Pazarda yerli ve taze ürünler bulunduğunun altını çizen Pazar Esnafı İbrahim Çam, “Vatandaşlar, Ramazan Ayı'nda iftar ve sahur sofralarını yerli ürünlerle süslemek için pazardan alışveriş yapsınlar. Burada tüm meyve ve sebzelerin fiyatları markettekilere göre daha uygun. Vatandaşlar buradan yerli ve taze ürünleri gelip alabilirler.” Dedi.

Ramazan’ın bereketiyle geldiğini belirten Çam, “Bugün pazardaki yoğunluk bizi çok memnun etti.  Geçtiğimiz haftalarda soğuk havadan dolayı vatandaşlar gelmiyordu ama bu hafta ramazandan dolayı yoğunluk var.  Buradaki ürünler günlük ve taze oluyor. Bu yüzden vatandaşlar marketlerde uzun süreli raflarda kalan ürünleri değil burada yeni toplanan günlük taze ürünleri satın alsınlar.” Şeklinde konuştu.

KUMRU ÖNGÜN