Cömert, 'kesme altının güvenilirliği yok'

Türkiye'de geçen yıl yatırımcısına yüzde 78 kazanç sağlayan altın için kuyumcular önemli bir karar aldı. Kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altın satın almayacak. Kesme altının güvenirliği olmadığını belirten Edirneli Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, vatandaşları barkod ve seri numarası bulunan altınları tercih etmeleri konusunda uyardı.

Cömert,  'kesme altının güvenilirliği yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarında meydana gelen rekor yükselişler dolandırıcıların ilgisinin altına yönelmesine neden oldu. Kuyumcular, kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla bu tür altınları satın almama kararı aldı.

“Kesme altında barkod ve seri numara bulunmuyor”

Kuyumcular, altın yatırımcılarını kesme altın alım-satımından kaçınmaları konusunda uyaran Edirneli Kuyumcu Esnafı Rahmi Cömert, “ paketli altında seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimali daha düşük. Kesme altında barkod ve seri numara bulunmuyor.” Dedi.

Kazanç sağlamak amacıyla farklı yollar arayan vatandaşlar son dönemlerde kesme altına ilgi gösterdiğini söyleyen Cömert, “ son zamanlarda kesme altının fiyatı daha uygun olduğu için buna yöneliyor. Ama bu doğru değil.” Şeklinde konuştu.

“Kesme altının güvenirliği yok”

Kesme altının güvenirliğinin olmadığını dile getiren Cömert, “81 ilde tüm kuyumcuların aldığı karar kesme altın geri alınmayacak bundan sonra yatırım amaçlı kesme altın alacak olan kişilerin ambalajlı, üzerinde seri numarası olan ve paketli olarak satılanı tercih etmeleri gerekiyor. Bundan sonra kesme altınların güvenirliği yok.  Çünkü artık bunu ayırt etmek mümkün değil. Alım yapacak olan kişilerin kesinlikle bugünden itibaren kesme altın almamalı.” İfadelerini kullandı.

Cömert, kuyumcuların kesme altın satın almayacağını ve bu altınların sahte olup olmadığını anlamanın mümkün olmadığını belirterek dolandırma olanağının çok yüksek olduğunu söyledi.

İnternet sitelerinden altın almamaları konusunda da vatandaşları uyaran Cömert, “Vatandaşlar bilinmedik internet sitelerinden alışveriş yapmasınlar. Altın en güvenilir limandır bu yüzden güvendikleri kuyumculardan alışveriş yapsınlar.” Dedi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar